GitHub komt met gratis onbeperkte private repositories

GitHub komt met gratis onbeperkte private repositories

Goed nieuws voor GitHub gebruikers: ze hoeven niet langer te betalen om hun code privé te houden. Het bedrijf biedt vanaf deze maand onbeperkte private repositories (opslagplaatsen) voor gebruikers met een gratis account, met maximaal drie collaborators. Ze hoeven dus niet meer te upgraden naar een Pro account voor 7 dollar per maand.

Nieuw beleid onder Microsoft

Sommige GitHub gebruikers vertrouwden het niet helemaal toen Microsoft het bedrijf vorig jaar opkocht voor een bedrag van 7.5 miljard dollar. Maar GitHub lijkt zich niet zozeer te richten om geld te slaan uit de kleine vissen; de focus ligt eerder op het ontwikkelen van de Enterprise producten. Zo zijn de Business Cloud en Enterprise producten verenigd in één “GitHub Enterprise” product dat begint bij 21 dollar per gebruiker per maand.

Gratis private repositories

Ontwikkelaars kunnen verschillende redenen hebben om hun code privé te houden – misschien is het nog niet klaar, misschien werken ze aan een project voor een opdrachtgever, of misschien beginnen ze net met programmeren. Wat de reden ook is, de mogelijkheid om je code verborgen te houden voor het publiek moet er zijn. Ook voor gratis gebruikers. Het aangepaste prijzenmodel van GitHub, dat heel positief werd ontvangen, brengt het ontwikkelaarsplatform meer in lijn met concurrenten zoals GitLab.com en Bitbucket.

Concurrentie

Platformen voor het delen van code worden steeds competitiever. Publieke GitHub repositories waren al gratis, en blijven dat ook. Op het gebied van privé repositories komt GitHub dicht bij wat hun kleinere concurrenten al langere tijd gratis aanbieden. Als GitHub bijvoorbeeld ook nog Continuous Integration (CI) voor gratis gebruikers beschikbaar zou maken, zouden ze een nog groter marktaandeel kunnen veroveren. Verschillende features halen verschillende typen gebruikers over om voor een specifiek platform te kiezen, en uiteindelijk veranderen een aantal van hen in betalende gebruikers.

Free en Pro gebruikers

Voor bestaande GitHub Free gebruikers betekenen deze onbeperkte privé repositories dat ze de mogelijkheid krijgen om hun onvoltooide projecten voor zichzelf te houden. Zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat mensen hun code tegenkomen en zich afvragen waarom het niet werkt zoals verwacht. Wie voorheen 7 dollar per maand betaalde voor een ontwikkelaarsaccount, wordt automatisch overgezet naar een Pro abonnement. Je kan wel downgraden naar het gratis abonnement. Pro gebruikers nu natuurlijk ook overwegen om te downloaden naar een Free account.

 

Lees ook: 15 handige JavaScript libraries en bronnen voor WordPress ontwikkelaars

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.