JavaScript is een krachtige scripttaal waar je als WordPress ontwikkelaar ontzettend veel mee kunt doen. Daarom bespreken we in dit artikel 15 handige JavaScript libraries en bronnen waar je ongetwijfeld mee uit de voeten kunt!
15 JavaScript libraries en bronnen
#1. BackBoneJS
Je weet waarschijnlijk wel dat rommelige code een negatief effect kan hebben op zowel je werk als de gebruikersinterface. Deze bibliotheek heet niet voor niets “BackBone”; hij is ontwikkeld om ontwikkelaars een makkelijke manier te bieden om modellen te gebruiken om hun code te stroomlijnen en te verbeteren.
#2. Boba.js
Boba is dé JavaScript library voor Google Analytics integratie op je WordPress website.
#3. Bricklayer
Hoewel er veel WordPress plugins zijn waarmee je een Pinterest-achtige layout kunt creëren, laden deze vaak erg langzaam. De lichtgewicht Bricklayer library is een uitstekend alternatief!
#4. Chocolat.js
Ben je fan van sliders en carrousels? Of wil je een mooi fotografie portfolio creëren? Dan heb je een lichtgewicht oplossing nodig om lightboxes te maken. Deze library biedt tal van flexibele opties.
#5. D3.js
De D3 library simplificeert het proces van data aan de DOM koppelen.
#6. Drop.js
Of je nu op zoek bent naar een animatie voor een drop-down menu of voor een ander ‘dropping’ effect, in deze library vind je ongetwijfeld wat je zoekt.
#7. Dynamics.js
Met deze library kun je een aantal superleuke effecten creëren. Denk aan het droppen van een pin, he ronddraaien van een icoon, het animeren van een loader en nog veel meer.
#8. EaseLJS
CreateJS is een verzameling van JavaScript libraries waarmee je super interactieve webpagina’s kunt creëren. De EaseLJS library kan op zichzelf gebruikt worden om videogame-achtige animaties te maken.
#9. Elevator.js
Wil je je website een spannendere ‘scroll naar boven’ functionaliteit geven? De Elevator library helpt je daarbij.
#10. FullPage.js
Single-page websites kunnen heel efficiënt zijn. Hoeveel veel ontwikkelaars vertrouwen op parallax scrolling of simpele statische layouts, is er ook een andere manier. De FullPage library helpt je om een fullpage website te creëren, hoewel elke nieuwe ‘sectie’ van de pagina alleen toegankelijk is via het scrollen van het muispad of het klikken op de statische navigatie.
#11. Iconate.js
Hoewel iconen slechts kleine toevoegingen aan een groter geheel zijn, kun je ze gemakkelijk interessanter maken door beweging en interactiviteit toe te voegen.
#12. Hammer.js
Voor degenen die niet te jong zijn om deze referentie te begrijpen; deze library draait erom dat je je bezoekers zegt: “U can touch this.” Met andere woorden, als je klik, knijp, swipe of andere gebaren aan je site wil toevoegen, dan is de Hammer library precies wat je nodig hebt.
#13. jQuery
jQuery is waarschijnlijk een van de meest bekende JavaScript libraries. Met een “write less, do more” attitude, stelt deze library ontwikkelaars in staat om HTML te simplificeren.
#14. React
Wil je meer controle over hoe de interactieve gebruikersinterface van je site rendert? Dan moet je React hebben.
#15. Responsify.js
Als je het lastig vindt om afbeeldingen op je site volledig responsive te krijgen, zoek dan niet verder. Met deze lichtgewicht library kun je een responsive functionaliteit aan je afbeeldingen toevoegen, zodat je nooit meer hoeft te compromitteren op leesbaarheid.