15 handige JavaScript libraries en bronnen voor WordPress ontwikkelaars

15 handige JavaScript libraries en bronnen voor WordPress ontwikkelaars

JavaScript is een krachtige scripttaal waar je als WordPress ontwikkelaar ontzettend veel mee kunt doen. Daarom bespreken we in dit artikel 15 handige JavaScript libraries en bronnen waar je ongetwijfeld mee uit de voeten kunt!

15 JavaScript libraries en bronnen

#1. BackBoneJSJe weet waarschijnlijk wel dat rommelige code een negatief effect kan hebben op zowel je werk als de gebruikersinterface. Deze bibliotheek heet niet voor niets “BackBone”; hij is ontwikkeld om ontwikkelaars een makkelijke manier te bieden om modellen te gebruiken om hun code te stroomlijnen en te verbeteren.

Meer info

#2. Boba.jsBoba is dé JavaScript library voor Google Analytics integratie op je WordPress website.

Meer info

#3. BricklayerHoewel er veel WordPress plugins zijn waarmee je een Pinterest-achtige layout kunt creëren, laden deze vaak erg langzaam. De lichtgewicht Bricklayer library is een uitstekend alternatief!

Meer info

#4. Chocolat.jsBen je fan van sliders en carrousels? Of wil je een mooi fotografie portfolio creëren? Dan heb je een lichtgewicht oplossing nodig om lightboxes te maken. Deze library biedt tal van flexibele opties.

Meer info

#5. D3.jsDe D3 library simplificeert het proces van data aan de DOM koppelen.

Meer info

#6. Drop.jsOf je nu op zoek bent naar een animatie voor een drop-down menu of voor een ander ‘dropping’ effect, in deze library vind je ongetwijfeld wat je zoekt.

Meer info

#7. Dynamics.jsMet deze library kun je een aantal superleuke effecten creëren. Denk aan het droppen van een pin, he ronddraaien van een icoon, het animeren van een loader en nog veel meer.

Meer info

#8. EaseLJSCreateJS is een verzameling van JavaScript libraries waarmee je super interactieve webpagina’s kunt creëren. De EaseLJS library kan op zichzelf gebruikt worden om videogame-achtige animaties te maken.

Meer info

#9. Elevator.jsWil je je website een spannendere ‘scroll naar boven’ functionaliteit geven? De Elevator library helpt je daarbij.

Meer info

#10. FullPage.jsSingle-page websites kunnen heel efficiënt zijn. Hoeveel veel ontwikkelaars vertrouwen op parallax scrolling of simpele statische layouts, is er ook een andere manier. De FullPage library helpt je om een fullpage website te creëren, hoewel elke nieuwe ‘sectie’ van de pagina alleen toegankelijk is via het scrollen van het muispad of het klikken op de statische navigatie.

Meer info

#11. Iconate.jsHoewel iconen slechts kleine toevoegingen aan een groter geheel zijn, kun je ze gemakkelijk interessanter maken door beweging en interactiviteit toe te voegen.

Meer info

#12. Hammer.jsVoor degenen die niet te jong zijn om deze referentie te begrijpen; deze library draait erom dat je je bezoekers zegt: “U can touch this.” Met andere woorden, als je klik, knijp, swipe of andere gebaren aan je site wil toevoegen, dan is de Hammer library precies wat je nodig hebt.

Meer info

#13. jQueryjQuery is waarschijnlijk een van de meest bekende JavaScript libraries. Met een “write less, do more” attitude, stelt deze library ontwikkelaars in staat om HTML te simplificeren.

Meer info

#14. ReactWil je meer controle over hoe de interactieve gebruikersinterface van je site rendert? Dan moet je React hebben.

Meer info

#15. Responsify.jsAls je het lastig vindt om afbeeldingen op je site volledig responsive te krijgen, zoek dan niet verder. Met deze lichtgewicht library kun je een responsive functionaliteit aan je afbeeldingen toevoegen, zodat je nooit meer hoeft te compromitteren op leesbaarheid.

Meer info

 

Lees ook: JavaScript plugins voor WordPress leren bouwen?

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.