De beste Gutenberg-vriendelijke WordPress thema’s voor 2020

De beste Gutenberg-vriendelijke WordPress thema’s voor 2020

Gutenberg is de nieuwe en verbeterde WordPress editor, ook wel bekend als de block editor. Het mooie aan Gutenberg is dat je direct vanuit de editor kunt zien hoe een pagina er aan de voorkant uit komt te zien. Op die manier kun je real-time aanpassingen maken, zonder dat je naar een ander venster hoeft om te schakelen. In dit artikel belichten we een aantal van de beste Gutenberg-vriendelijke WordPress thema’s voor 2020.

Top 5 Gutenberg-vriendelijke WordPress thema’s

#1. Breakthrough Pro ($129.95 – inclusief Genesis framework)

breakthrough pro

Breakthrough Pro is een populair WordPress thema dat gebouwd is op het Genesis Framework van StudioPress. Het thema biedt verschillende layouts, schitterende kleurenpalets en een strakke typografie. Het is een van de beste Gutenberg-vriendelijke WordPress thema’s voor 2020, geschikt voor zowel (zakelijke) websites en webshops als blogs. Ook op het gebied van landingspagina’s zijn er volop mogelijkheden.

Meer info

#2. OceanWP (gratis)

oceanwp

Ben je op zoek naar gratis Gutenberg-vriendelijke WordPress thema’s? Dan is OceanWPeen prima keuze. Dit thema bevat diverse demo’s voor alle denkbare niches en biedt snelle laadtijden, een responsive layout en WooCommerce integratie. Je kunt OceanWP ook gebruiken voor het bouwen van een meertalige WordPress website.

Meer info

#3. Guten Theme ($26)

guten theme

Guten Theme is speciaal ontwikkeld voor de Gutenberg editor. Dit SEO-vriendelijke thema bevat kant-en-klare layouts waarmee je snel en gemakkelijk een professionele website kunt opzetten. Er zijn talloze kleurinstellingen en font opties, alsmede verschillende aanpassingsmogelijkheden voor onder andere de header, footer en blogpagina.

Meer info

#4. Zakra (gratis)

zakradio

Zakra is een gratis WordPress thema met ondersteuning voor de Gutenberg block editor. Het thema bevat meerdere starter sites, zodat je heel snel een complete website kunt lanceren.  Het werkt ook geweldig in combinatie met populaire page builders zoals Elementor. Zakra is ideaal voor persoonlijke blogs, portfolio’s, WooCommerce webshops en zakelijke websites.

Meer info

#5. Futurio (gratis)

futurio

Ook Futurio mag niet ontbreken in onze lijst van Gutenberg-vriendelijke WordPress thema’s voor 2020. Het thema biedt niet alleen Gutenberg ondersteuning, het werkt ook prima in combinatie met page builders zoals Divi, Beaver Builder en Visual Composer. Een uitstekende keuze voor zowel eenvoudige websites als webshops.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.