FlipBuilder bouwt Flipbook plugin voor interactieve content

FlipBuilder bouwt Flipbook plugin voor interactieve content

Plaats jij ook weleens PDF-bestanden op WordPress websites? Er zijn diverse gratis PDF plugins voor WordPress waarmee dat heel gemakkelijk gaat. Die plugins veranderen echter niets aan het feit dat je PDF-bestanden statisch blijven – en, laten we eerlijk zijn, niet bijzonder boeiend. FlipBuilder heeft een nieuwe plugin ontwikkeld waarmee je statische PDF-documenten naar geanimeerde, interactieve flipbooks kunt converteren: de Flipbook plugin. In dit artikel vertellen we daar wat meer over.

Statische PDF-bestanden converteren naar interactieve content

In plaats van dat je bezoekers eindeloos door een saai PDF-bestand moeten scrollen, maakt Flipbook het mogelijk om een interactief ‘flipbook’ van je PDF te creëren. Op die manier kunnen je bezoekers door de PDF bladeren zoals ze met een magazine zouden doen – en ook nog eens op een heel interactieve manier. Bezoekers kunnen moeiteloos door de pagina’s bladeren, hyperlinks openen, video’s afspelen en nog veel meer. En zoals je waarschijnlijk wel weet is het toevoegen van interactiviteit een uitstekende manier om conversies te verhogen!

Flipbook biedt honderden templates die eenvoudig naar je wensen en behoeften kunnen worden aangepast. Zo is het mogelijk om de achtergrondafbeeldingen aan te passen. Je kunt het aantal pagina’s van het PDF-bestand weergeven, zodat je bezoekers precies weten waar ze zijn en niet doelloos aan het doorklikken zijn. Dit helpt om het bounce percentage omlaag te brengen. 

De plugin garandeert daarnaast een uitstekende gebruikerservaring, ongeacht het apparaat van de gebruiker; de interactieve flipbooks zijn namelijk geoptimaliseerd voor alle schermformaten.

Integratie met Google Analytics

Een bijkomend voordeel van de Flipbook plugin is dat deze geïntegreerd kan worden met je bestaande Google Analytics account. Zo kun je de performance van je flipbooks tracken, evenals de manier waarop je bezoekers er gebruik van maken.

Meer weten over de Flipbook plugin?

Kan jouw WordPress website ook wel wat meer interactie gebruiken en wil je weten of deze plugin de oplossing is? Voor meer informatie over de gratis Flipbook plugin voor WordPress kun je terecht op de FlipBuilder website

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.