De beste gratis PDF plugins voor WordPress

De beste gratis PDF plugins voor WordPress

Vorige week bespraken we al de beste premium PDF plugins voor WordPress. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je geen budget hebt om premium plugins aan te schaffen. Daarom vandaag ook een overzicht van de beste gratis PDF plugins voor WordPress!

Gratis PDF plugins voor WordPress

#1. WP Advanced PDF

Deze plugin is heel handig als je een website met tutorials beheert. Je bezoekers kunnen hiermee namelijk een PDF versie van je blogposts creëren. Er is een breed scala aan instellingen om te configureren, zodat je ervoor kunt zorgen dat hun PDF’s van optimale kwaliteit zijn.

Meer info & download

#2. WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips

Met deze plugin maak je je WooCommerce webshop nog professioneler! Je kunt hiermee heel eenvoudig een PDF factuur toevoegen aan de bevestigingsemails die je naar je klanten stuurt. Dankzij de HTML en CSS templates kun je deze PDF facturen kun je volledig naar je eigen wensen vorm geven.

Meer info & download

#3. Send PDF for Contact Form 7

Deze plugin is erg handig voor als je Contact Form 7 op je WordPress site gebruikt. Je kunt dan namelijk de data die bij het contactformulier is ingevoerd als PDF bestand naar jezelf sturen.

Meer info & download

#4. Google Doc Embedder

Google Doc Embedder is een geweldige plugin voor het beheren van verschillende soorten documenten op je WordPress site. Je kunt naast PDF bestanden bijvoorbeeld ook Word en Excell bestanden in een webpagina zetten, zonder dat je Flash of een PDF browser plugin nodig hebt.

Meer info & download

#5. Print Friendly and PDF Button

Deze veelgebruikte WordPress plugin creëert automatisch een printvriendelijke PDF versie van je blogposts of pagina’s, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te typen. De plugin bevat tevens een aantrekkelijk uitziende Lightbox, zodat je bezoekers PDF bestanden kunnen openen zonder dat ze de pagina hoeven te verlaten.

Meer info & download

#6. PDF Image Generator

Deze plugin converteert de omslagafbeeldingen van je PDF bestanden naar .jpeg’s en kan een thumbnail bestand, een medium bestand en een groot bestand genereren. Ideaal als je regelmatig PDF bestanden op je site gebruikt en de PDF omslagafbeelding als uitgelichte afbeelding wilt gebruiken.

Meer info & download

#7. Gravity PDF

Gravity Form is één van de meest populaire WordPress PDF plugins. De plugin genereert PDF bestanden en biedt tevens een optie om de data in je PDF bestanden met een wachtwoord te beveiligen.

Meer info & download

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.