Facebook Reactions voor WordPress

Facebook Reactions voor WordPress

Als je dagelijks gebruik maakt van Facebook, dan zul je ongetwijfeld bekend zijn met de emoticon reactieknoppen die het sociale netwerk heeft. Zou het niet handig zijn als je zulke reactieknoppen ook op je WordPress site had? Dat zou je bezoekers kunnen stimuleren om vaker te reageren, en om meer sociale betrokkenheid te genereren. Wel, je had het misschien al geraden… daar is een plugin voor! In dit artikel bespreken we de Facebook Reactions for WordPress plugin, waarmee je Facebook-achtige reactieknoppen aan WordPress kunt toevoegen.

Facebook Reactions for WordPress

Facebook Reactions for WordPress is een eenvoudige Ajax-powered plugin die je bezoekers meer manieren geeft om zichzelf te uiten en hun reacties op je content te delen. De reacties bevatten zes emoties: Like, Love, Haha, Wow, Sad en Angry. Deze kunnen zowel statisch als geanimeerd worden weergegeven.

Je bepaald zelf waar de Facebook reacties beschikbaar zijn, bij pagina’s en blogposts, voor of na je content. Met de [fb-reactions] shortcode kun je de Facebook reacties op elke gewenste plek weergeven.

Met de ingebouwde Reactions Counter kun je ook laten zien hoeveel mensen met de Like, Love, Haha, Wow, Sad of Angry emoticon hebben gereageerd.

Het admin panel is volledig naar je eigen voorkeuren aan te passen. Daarnaast zijn alle teksten aan te passen en/of te vertalen.

Facebook Reactions for WordPress is 100% responsive en werkt behalve op desktop computers en laptops ook prima op tablets en smartphones. De plugin kost $21 en is verkrijgbaar via CodeCanyon.

Tot slot: Er staan ook een aantal vergelijkbare gratis plugins op WordPress.org. Deze zijn op het moment van schrijven echter allemaal dusdanig verouderd dat we niet kunnen garanderen dat deze werken met de meest recente WordPress versies. Met een premium plugin hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken, en dat is het geld wel waard.

 

Lees ook: Facebook Like Box popup in WordPress

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.