Facebook Like Box popup in WordPress

Facebook Like Box popup in WordPress

Een Facebook Like Box popup op je WordPress site is een uitstekende manier om je Facebook pagina te promoten en je bezoekers in abonnees en volgers te converteren. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je zo’n Facebook Like Box popup aan je WordPress site toevoegt. We maken daarbij gebruik van de OptinMonster plugin.

Zo voeg je een Facebook Like Box popup aan je WordPress site toe

Stap #1

Maak een OptinMonster account aan en installeer de OptinMonster plugin als je dat nog niet hebt gedaan. Bij het activeren van de plugin moet je op het OptinMonster menu in je WordPress admin balk klikken om je licentiesleutel in te voeren.

Facebook Like Box popup

Stap #2

Je kunt die licentiesleutel ophalen uit je account dashboard op de OptinMonster website. Na het invoeren van de code klik je op de ‘Create New Optin’ knop bovenaan.

Facebook Like Box popup

Stap #3

Nu kun je een nieuwe campagne pagina aanmaken. Selecteer ‘Lightbox’ als je campagne-type en ‘Canvas’ als je campagne template.

Facebook Like Box popup

Stap #4

Nu kun je je campagne een naam geven. Dit is handig om je campagne in het OptinMonster dashboard terug te vinden. Daarna wordt de campaign builder interface gelanceerd. Je ziet een live preview van je template aan de rechterkant, en de verschillende OptinMonster opties aan de linkerkant.

Facebook Like Box popup

Stap #5

Voeg de URL van de website toe waar je deze campagne wilt draaien. Vervolgens klik je op het ‘Optin’ tabblad, en kun je beginnen met het ontwerpen van je Facebook Like Box popup.

Facebook Like Box popup

Stap #6

Je hebt de embed code voor je Facebook pagina nodig. Die kun je terugvinden door de Facebook Page Plugin website in een nieuw tabblad te openen. Voer de URL van je Facebook pagina in en configureer de breedte, hoogte en andere weergave-opties voor je Facebook Like Box popup. 600 X 350 pixels zijn doorgaans goede afmetingen.

Nu klik je op de ‘Get Code’ knop.

Klik op het iFrame tabblad van de popup die verschijnt en kopieer de code.

Facebook Like Box popup

Stap #7

Nu ga je terug naar de OptinMonster builder. Plak de code onder ‘Canvas custom HTML.’

Facebook Like Box popup

Je ziet meteen een voorvertoning van je Facebook Like Box popup. Klik op de ‘Save’ knop om je wijzigingen op te slaan, en vervolgens op ‘Publish’ om je popup te publiceren.

Facebook Like Box popup

Stap #8

Je komt nu op een pagina waar je de publicatie instellingen kunt configureren. Zet de ‘Status’ knop op ‘Live’ om je optin beschikbaar te maken.

Facebook Like Box popup

Stap #9

Ga terug naar je WordPress dashboard en klik op het OptinMonster tabblad. Daar zie je de optin die je net hebt gemaakt. Als je hem niet ziet, moet je even op de ‘Refresh Optins’ knop klikken.

Facebook Like Box popup

Stap #10

Klik op de ‘Edit output settings’ link onder je optin. Op het volgende scherm moet je zorgen dat het vakje naast ‘Enable optin on site?’ is aangevinkt. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Facebook Like Box popup

OptinMonster biedt je overigens ook de mogelijkheid om verschillende popups weer te geven op verschillende pagina’s en blogposts, en bij gespecificeerde categorieën en tags. Het is ook mogelijk om de popups voor ingelogde gebruikers te verbergen. Zodra je klaar bent, bezoek je je website om je Facebook Like Box popup in actie te zien.

Wil je nog meer doen met Facebook op je WordPress site? Lees dan ook ons artikel over Facebook Chat plugins voor WordPress!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.