Fabrica Dashboard plugin maakt multi-user sites overzichtelijk

Fabrica Dashboard plugin maakt multi-user sites overzichtelijk

Fabrica Dashboard is een relatief nieuwe plugin van het team van Yes We Work. Zij brachten de plugin eerder dit jaar uit, nadat ze het een lange tijd voor hun eigen projecten hadden gebruikt.

Over de Fabrica Dashboard plugin

Fabrica Dashboard geeft het standaard WordPress dashboard een makeover. Alle informatie die handig is voor multi-user sites wordt uitgelicht, evenals content, activiteiten en betrokkenheid. De nieuwe dashboard widgets bieden overzicht in de volgende zaken:

  • De blogposts, pagina’s, blocks en custom content types waar je site uit bestaat;
  • Recente activiteiten en updates met betrekking tot content, media en reacties;
  • Upload groottes en formaten;
  • Potentiele beveiligingsproblemen.

Content-awareness

Fabrica Dashboard is ontwikkeld om ‘content-aware’ te zijn, zelfs zonder configuratie. De plugin is in staat om automatisch de verschillende content types te detecteren die op de site worden gebruikt, inclusief custom post types en custom taxonomieën. Op basis daarvan worden de dashboard widgets op het dashboard geordend. De weergave houdt rekening met gebruikersrollen en privileges en kan tevens individueel worden aangepast in het Screen Options tabblad. De Fabrica Dashboard plugin is zelfs compatibel met andere dashboard widgets.

Overzicht in de redactionele activiteiten

Volgens Yes We Work directeur Thomas Eagle is de plugin een handige tool voor het beheren van website content op WordPress sites met meerdere gebruikers. Met name de Editorial Overview en Content Activity widgets zijn bijzonder handig voor gedistribueerde teams met meerdere auteurs in verschillende tijdzones. Ze bieden overzicht in de redactionele activiteiten binnen alle content types. Activiteiten kunnen eenvoudig gefilterd worden op post type, gebruiker of periode. Er is tevens een directe link naar het Compare Revisions venster van elke blogpost.

Fabrica Reusable Block Instances

Fabrica Dashboard werkt ook naadloos samen met de nieuwe plugin van het Yes We Work team, Fabrica Reusable Block Instances. Deze plugin verstrekt een inventaris van alle herbruikbare blocks die gebruikt worden in de content van een website. Dit is met name een uitkomst voor sites waar herbruikbare blocks soms geupdatet worden en het dus belangrijk is om te weten waar ze gebruikt zijn.

Interesse?

Zowel Fabrica Dashboard als Fabrica Reusable Block Instances zijn gratis te downloaden op WordPress.org. De premium versievan Fabrica Dashboard biedt niet alleen ondersteuning, maar ook de mogelijkheid om het Fabrica logo van het dashboard te verwijderen.

Fabrica Dashboard plugin

Lees ook: Wapuu Dashboard Pet plugin toont site gezondheid

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.