Nieuwe Wapuu Dashboard Pet plugin toont site gezondheid

Nieuwe Wapuu Dashboard Pet plugin toont site gezondheid

Wapuu Dashboard Pet is een nieuwe plugin, ontwikkeld door Kayleigh Thorpe en het team van het WordPress hostingbedrijf 34SP.com. Het is in feite een WordPress Tamagotchi, of virtueel huisdier, dat op je dashboard woont en de gezondheid van je WordPress site in de gaten houdt.

Over Wappuu Dashboard Pet

De plugin controleert of je WordPress core, thema’s en plugins up-to-date zijn en of er backups zijn gedraaid. Op basis van deze factoren zal het uiterlijk van Wapuu (de officiële WordPress mascotte) veranderen. Thorpe gebruikte haar illustratieve vaardigheden om de afbeeldingen te creëren, die laten zien of Wapuu dood is of zich blijverdrietig, ziek of heel ziek voelt. De drempel voor een dode wapuu is 10+ updates. Hieronder zie je een “zeer zieke” Wapuu op een website waar vijf of meer updates in de wacht staan.

wapuu dashboard pet

Na het updaten wordt de blije en gezonde Wapuu weergegeven.

wapuu dashboard pet

Als je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, staat het digitale huisdiertje onderin elke pagina van het dashboard. Je hebt ook de optie om wekelijke e-mail notificaties in te stellen, die je laten weten of Wapuu zich ziek voelt. Deze feature is ideaal voor site admins die niet zo vaak op hun dashboards inloggen, en kan helpen om WordPress sites up-to-date en beter beveiligd te houden.

Zielig

Wanneer wapuu zich niet goed voelt, zie je een zielig wezentje dat eruitziet alsof het in de regen is achtergelaten. Veel site admins zullen niet in staat zijn om naar die afbeelding op het dashboard te kijken, zonder de behoefte te voelen om zijn toestand te verbeteren. Deze visuele indicatoren van website gezondheid zijn precies wat we nodig hebben – met name de site admins die ongevoelig zijn geworden voor de vele update notificaties van WordPress.

Mogelijkheden

De Wapuu Dashboard Pet plugin is heel effectief in zijn simpliciteit. Toch zijn er nog veel interessante features die toegevoegd zouden kunnen worden. Zo zou Wapuu ook je PHP en MySQL versies kunnen controleren, net als bijvoorbeeld de Health Check plugin doet. Het zou ook handig zijn als Wapuu kon detecteren of de noodzakelijke updates gerelateerd zijn aan beveiliging – iets dat admins zou kunnen inspireren om sneller actie te ondernemen na het ontvangen van een notificatie e-mail. Ook zou de plugin verder uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld een Wapuu die je helpt om je maandelijkse blogpost-doelstellingen te halen. Wie weet, dat zou in de toekomst best mogelijk kunnen zijn!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.