EditorPlus introduceert create-a-block feature

EditorPlus introduceert create-a-block feature

Nog geen twee weken nadat Munir Kamal een animatie feature toevoegde aan zijn EditorPlus plugin, heeft hij weer een aantal interessante features toegevoegd. Versie 2.0 van de plugin bevat namelijk een custom block creator, plus een serie van zeven nieuwe blokken die volgens Kamal de ‘missende’ WordPress blokken zijn.

Create-a-block feature

De WordPress core blokken dekken alle fundamentele elementen van webdesign, zoals koppen, paragrafen, lijsten, citaten en afbeeldingen. Door deze elementen met elkaar te combineren, kun je unieke layouts creëren. Om dat proces te vergemakkelijken, biedt de nieuwe create-a-block feature van EditorPlus uitkomst. Het werkt heel simpel: je bouwt een layout of een sectie van een layout, ‘wikkelt’ je blokken in een Groep blok, gaat naar Meer opties in de gereedschapsbalk en selecteert de ‘Toevoegen aan Custom Blokken’ optie, die je dan ook meteen een naam kunt geven. Je kunt je zelfgemaakte blokken terugvinden via de blok inserter onder ‘Mijn Custom Blokken’. De create-a-block feature is dus niet hetzelfde als Herbruikbare blokken, die in elk bericht hetzelfde zijn. Je bouwt in feite je eigen groepjes van blokken, dus het is eerder een blokpatroon-bouwer.

7 nieuwe blokken

Kamal heeft ook 7 nieuwe blokken aan de EditorPlus plugin toegevoegd. Hoewel hij in de eerste instantie wat terughoudend was met het zelf bouwen van blokken, is hij toch overstag gegaan. Hij noemt zijn 7 blokken de ‘missende’ blokken van WordPress; het zijn custom blokken voor content types die niet gedekt worden door de huidige WordPress core blokken.

Het gaat om:

  • Tabs (tabbladen)
  • Toggle/Accordion (accordeon)
  • Icon (icoon)
  • Rating (beoordeling)
  • Progress Bar (voortgangsbalk)
  • Stats/Counter (statistieken/teller)
  • Countdown Timer (afteller)

Een aantal van deze custom blokken vereisen aanvullende JavaScript, waardoor het (nog) geen geschikte kandidaten zijn voor de WordPress core. Het zijn echter wel opties waar veel gebruikers behoefte aan zullen hebben. Een prima aanvulling op de EditorPlus plugin dus!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.