EditorPlus 1.9 voegt animatie feature toe

EditorPlus 1.9 voegt animatie feature toe

Munir Kamal heeft een nieuwe animatie feature toegevoegd aan zijn EditorPlus plugin, welke op alle core blokken kan worden toegepast. 

Animatie feature in EditorPlus 1.9

Sinds Kamal de EditorPlus plugin in juni van dit jaar lanceerde, heeft hij al flink wat nieuwe features toegevoegd. Hierbij kun je denken aan opties voor typografie, shape dividers, iconen voor rich-text en meer. De animatie stijlen zijn de nieuwste toevoeging.

Je zou denken dat de mogelijkheid om animaties toe te voegen aan blokken, behoorlijk wat CSS en JavaScript vergt en de plugin een stuk zwaarder maakt. Maar het is Kamal gelukt met een minimale hoeveelheid custom CSS. En tot dusver is het nog steeds allemaal gratis.

Hoe werken de animaties?

Het gaat om zogeheten ‘entrance’ animaties, die worden uitgevoerd wanneer een bezoeker het blok voor de eerste keer op zijn scherm ziet. Denk bijvoorbeeld aan een Afbeelding blok dat met een fade zichtbaar wordt.

Op dit moment zijn er 7 animatie stijlen beschikbaar:

  • Fade
  • Slide
  • Bounce
  • Zoom
  • Flip
  • Fold
  • Roll

Elke animatie beschikt over een eigen subset van instellingen die je naar wens kunt configureren. Kies je bijvoorbeeld voor een bounce animatie, dan kun je de richting, duur, vertraging, snelheid en herhaling van die animatie bepalen. Er zijn genoeg opties om uitgebreid mee te experimenteren.

Voorvertoning animaties

Het mooie aan de nieuwe animatie feature is de Animation Player die Kamal onder de blok opties heeft toegevoegd. Als je op de Play knop klikt, kun je de animatie bekijken zonder dat je een voorvertoning van het bericht hoeft te openen.

In de video hieronder kun je de animatie feature in actie zien:

Wat kunnen we nog meer verwachten van de EditorPlus plugin?

Kamal heeft aangegeven zijn animatie feature binnenkort verder te willen uitbreiden. “Ik heb te veel ideeën, zoals scroll-controlled animatie, hover animatie, tekst animatie, Lottie animatie, achtergrond animatie, geanimeerde shape dividers en meer. Dat gezegd zal ik er wel op letten dat ik alleen features toevoeg die niet te veel impact hebben op de performance.”

Naast het toevoegen van extra stijlen en animaties voor bestaande blokken, is hij ook van plan om zelf blokken te gaan bouwen. Gebruikers van EditorPlus kunnen in de volgende updates onder andere accordeon en slider blokken verwachten. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.