EditorPlus 2.4 is nu beschikbaar

EditorPlus 2.4 is nu beschikbaar

Vorige week werd EditorPlus 2.4 uitgerold. Behalve een aantal bug fixes en compatibiliteit met WordPress 5.6 “Simone”, heeft Munir Kamal nog een aantal nieuwe verbeteringen toegevoegd. Daarmee bouwt hij verder op het ‘Extend Core Blocks’ systeem dat hij in de vorige versie had toegevoegd.

Voor wie nog niet bekend is met EditorPlus…

Sinds de introductie van de Gutenberg editor (of blok editor) in WordPress duiken er geregeld nieuwe blok-gerelateerde plugins op. De meeste van deze plugins breiden de bestaande core blokken uit met custom blokken. EditorPlus doet het anders: deze plugin voegt extra ontwerpmogelijkheden toe aan de bestaande core blokken. Dit biedt meer flexibiliteit bij het ontwerpen van je webpagina’s. Daarnaast heeft ontwikkelaar Munir Kamal recentelijk ook wat volgens hem de “missende Gutenberg blokken” zijn aan de plugin toegevoegd.

‘Blobs’ voor het Afbeelding blok

EditorPlus 2.3 liet ons al kennismaken met de eerste opties voor nieuwe ‘Extend Core Blocks’ systeem. Toen werden kolommen, iconen en nog een aantal andere opties aan het Lijst blok toegevoegd. EditorPlus 2.4 breidt de mogelijkheden uit, om te beginnen met custom SVG maskers (zogeheten ‘blobs’) als blok stijlen voor het Afbeelding blok. In de onderstaande demo video zie je hoe je die zou kunnen toepassen.

Nieuwe icoon-opties voor het Knoppen blok

Wellicht praktischer dan de ‘blobs’ zijn de nieuwe icoon-opties die Kamal aan het Knoppen blok heeft toegevoegd. Net als bij het Lijst blok kun je een selectie maken uit de Font Awesome en Icon Moon bibliotheken. Daarnaast de iconen links of rechts uitlijnen, de voorgrond- en achtergrondkleuren veranderen, de achtergrond een border-radius geven en de spatiering instellen.

Achtergrond opties

EditorPlus 2.4 introduceert ook een aantal nieuwe achtergrond opties voor alle core blokken, waaronder:

  • Een afbeelding invoegen via URL
  • Een achtergrond bijlage optie
  • Een achtergrond placement optie

Meer weten over EditorPlus 2.4?

Voor meer informatie over de wijzigingen in EditorPlus 2.4 kun je de changelog van de plugin raadplegen. Ben je nog niet aan de slag gegaan met de gratis EditorPlus plugin? Download hem gerust om te experimenteren met de mogelijkheden of neem een kijkje op wpeditorplus.com.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.