De snelheid van je WordPress website verhogen

De snelheid van je WordPress website verhogen

Tegenwoordig gaat alles om snelheid. Vooral bij websites, is snelheid steeds meer en vaker een belangrijke factor aan het worden. Google heeft er eigenlijk nooit een geheim van gemaakt dat de snelheid van je website wordt meegenomen bij het bepalen van de ranking van diezelfde website in haar zoekresultaten. Maar hoe maak je je WordPress website sneller? In dit artikel geven we je enkele tips om de snelheid van je website (drastisch) te verhogen.

De snelheid van je WordPress website verhogen

Gebruik een goed webhostingsbedrijf

De allerbelangrijkste keuze die je kan maken voor de snelheid van je website is de keuze die je maakt voor een bepaald webhostingsbedrijf. Webhostingbedrijven maken ook simpelweg maar gebruik van bepaalde hardware en een bepaalde internetverbinding om deze hardware te verbinden naar de buitenwereld. Des te beter deze hardware en verbinding, des te sneller je website. Kies daarom bewust voor een bekende en goede webhost.

Optimaliseer je homepage

De homepage is de eerste pagina die je bezoekers zullen zien. Daarom is het belangrijk om deze pagina ook zo snel mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je niet teveel blogposts inlaadt op deze pagina, en zorg ervoor dat je gebruik maakt van ‘snippets’ in plaats van de gehele webposts. Je bezoekers klikken toch wel door als je ze boeit met de intro van je post! Zorg er hiernaast voor dat je gebruik maakt van een caching plugin zoals W3 Total Cache, zodat je pagina’s gecached worden.

Optimaliseer het gebruik van afbeeldingen

Afbeeldingen zijn van grote invloed op het vertragen van je website, omdat ze vaak relatief ‘groot’ zijn en het daarmee relatief lang duurt om ze in te laden. Zorg ervoor dat je afbeeldingen bijvoorbeeld resized naar een schappelijker formaat voordat je ze gebruikt, zodat je website als een geheel veel sneller zal laden. Hier zijn ook plugins voor beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is WP-SmushIt, die gratis beschikbaar is via je WordPress dashboard.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.