WP Super Cache: wat is het en wat kan ik er mee?

WP Super Cache: wat is het en wat kan ik er mee?

WP Super Cache is – zeker als je een website hebt die veel verkeer trekt – een plugin die je vast weleens voorbij hebt zien komen. Deze concullega van de W3 Total Cache plugin zorgt ervoor dat je website in één klap een stuk sneller kan worden. In een tijd waarin de laadsnelheid van je website zeer bepalend is voor Search Engine Optimization (SEO) en dus voor de ranking in zoekmachine resultaten, kan een caching plugin uitkomst bieden. In dit artikel geven we je daarom kort de ins en outs van WP Super Cache.

Wat doet WP Super Cache?

Effectief zorgt WP Super Cache ervoor dat voorheen dynamische pagina’s, die worden geschreven in PHP, nu worden weergegeven als statische HTML pagina’s. Dit betekent concreet dat de browser de pagina véél sneller in kan laden, omdat het niet meer afhankelijk is van PHP – maar alleen naar de opmaak van de pagina hoeft te kijken. WP Super Cache zorgt er dus concreet voor dat bezoekers je pagina’s in exact dezelfde vorm te zien krijgen. Het enige dat zal verschillen is de laadtijd van je website pagina’s: deze zal een stuk lager liggen dan wanneer je de plugin niet gebruikt.

WordPress plugin WP Super Cache

Wat heeft WP Super Cache mij exact te bieden?

Feitelijk biedt WP Super Cache een perfecte oplossing voor een langzame(re) website: je pagina’s zullen veel sneller laden. Als je SEO-technisch stappen wilt zetten zal de caching die wordt gedaan ervoor zorgen dat je mogelijk hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google terecht zal komen. Hiernaast is WP Super Cache een goede plugin om piekmomenten op te kunnen vangen. Als je veel load doet op bepaalde momenten, zullen de ‘superstatic cache files’ ervoor zorgen dat je website alsnog goed bereikbaar blijft voor je bezoekers. All in all zorgt de plugin voor betere schaalbaarheid, snelheid en uiteindelijk een betere gebruikerservaring van je website.  

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.