Clean Blocks: een gratis, multifunctioneel & Gutenberg-compatibel WordPress thema

Clean Blocks: een gratis, multifunctioneel & Gutenberg-compatibel WordPress thema

Clean Blocks is een nieuw gratis thema van Catch Themes dat afgelopen week op WordPress.org werd uitgebracht en sindsdien al een paar honderd keer is gedownload.

Over Clean Blocks

Het flexibele ontwerp van Clean Blocks is geschikt voor bedrijven, internetbureaus, freelancers en andere dienstverleners die behoefte hebben aan featured content, portfolio, referenties, blog en dienst-sectie.

Na het activeren van het thema wordt een collectie van Catch Themes plugins aanbevolen. Deze plugins zijn bedoeld voor zaken als galerijen, infinite scroll, Instagram feeds, widgets en aanvullende content types. Het thema zelf bevat tientallen opties in de Customizer om vrijwel elk aspect van content weergave te bepalen – van de fragment lengte tot de categorieën die op de home pagina worden weergegeven tot de tekstkleur van de header. Zoveel Customizer opties zijn gebruikelijk voor multifunctionele thema’s, en veel gebruikers verwachten dit dan ook.

Gutenberg-compatibiliteit

Clean Blocks biedt basis Gutenberg compatibiliteit; het biedt ondersteuning voor alle core blocks en heeft zelfs een aantal verbeterde block stijlen.

Het lijkt wellicht overbodig om te specificeren dat een thema Gutenberg-compatibel is, aangezien de editor al sinds begin december 2018 onderdeel is van de WordPress core. Maar meer dan de helft van alle WordPress gebruikers (ongeveer 55%) draait nog niet op versie 5.0+. Bijna 30% is blijven hangen op 4.9 en 25% maakt zelfs nog van oudere versies gebruik.

clean blocks

Thema auteurs die producten bouwen die over Gutenberg-only features beschikken, bouwen dus nog niet voor de meerderheid van WordPress gebruikers. Deze auteurs maken de weg vrij voor de toekomst van thema ontwikkeling. Het Clean Blocks thema valt niet echt in deze categorie, aangezien het in feite gebruikers van WordPress 5.0+ in staat stelt om de nieuwe editor te blijven gebruiken zonder met styling problemen geconfronteerd te worden. Clean Blocks is ook compatibel met oudere versies van WordPress (4.8+).

Interesse?

Clean Blocks is een goed voorbeeld van een multifunctioneel thema dat het in feite old school houdt op het gebied van content customization, terwijl het basis Gutenberg compatibiliteit biedt voor gebruikers die WordPress 5.0+ draaien.

Bekijk de demo van de gratis versie om alle features in actie te zien.

 

Lees ook: Gutenberg 5.5 voegt nieuw Group block toe

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.