Nienke's website: Let's go SEO 3: Bloggen

Nienke’s website: Let’s go SEO 3: Bloggen

Het duurde even, maar ook ik ben begonnen met bloggen. Op mijn eigen site. Want ook dat helpt om je website hoger in de zoekrankings te krijgen. Zeggen ze. Hmmm, dat gaan we dan maar eens onderzoeken. 

Na veel wikken en wegen waar mijn blog over moest gaan, heb ik besloten te schrijven over het krijgen van een pup (aangezien ik me nogal in de dierenwereld heb gespecialiseerd). Daar is over nagedacht want ik wil graag gevonden worden door ondernemers in de dierenbranche.

Het maken van een blog in WordPress is een van de handelingen die ik dan wél direct door had. Het is echt kinderlijk eenvoudig om een nieuwe blog aan te maken. Je klikt op ‘berichten’ in het linkermenu en kiest voor ‘nieuw bericht’.

Simpel

Google beoordeelt je website beter als er teksten op staan die ergens over gaan. Behalve je tekst en niet vergeten het weloverwogen focuswoord (waar ik in de vorige blog achter kwam ;-)), is beeld dus heel belangrijk.

Gelukkig is in het tekstverwerkingsprogramma heel eenvoudig media – foto’s, pdf of video – toe te voegen. Ook het netjes opmaken is echt makkelijk! Alles wijst zich vanzelf. WBloggen Wp Handleidingat fijn dat ik ook eens iets meteen zelf snap!

Getty Images

Maar wat voor beeld wil je erbij zetten? Natuurlijk is daar weer een handige plugin voor! Getty Images, een van de grootste (gratis) beeldbanken ter wereld, heeft een eigen plugin op de markt gebracht die je kunt installeren voor je WordPress-site.

Als je dan nu op de knop media klikt, krijg je direct een button Getty Images. Ik tik als zoekopdracht ‘pets’ in en krijg een shitload aan huisdierenplaatjes. Meer dan 32.000. Ik ben even bezig de rest van de dag…..

Bekijk wel even goed of het beeld gratis gebruikt mag worden!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.