BackupBuddy tip #4: Opslaglimiet voor lokale backups gebruiken

BackupBuddy tip #4: Opslaglimiet voor lokale backups gebruiken

BackupBuddy, de WordPress backup plugin, kan veel meer dan alleen WordPress backups maken. Om ervoor te zorgen dat je deze plugin volledig kunt benutten, bespreken we deze week 5 BackupBuddy tips en features. Vandaag leggen we uit hoe je een opslaglimiet voor je backups kunt instellen – en waarom dit een slim idee is. 

Opslaglimiet voor lokale backups gebruiken

Als je een backup van je complete WordPress site maakt en dat backup bestand op de WordPress server zelf opslaat, zal je bij de volgende keer dat je een backup maakt de hoeveelheid data op je server verdrievoudigen. De nieuwe backup komt er dan namelijk gewoon bij. Om te zorgen dat de backups zich gaan opstapelen, kun je gebruik maken van Local Backup Storage Limits, oftewel lokale opslaglimieten. Je kunt dan bijvoorbeeld instellen dat je een bepaald aantal GB aan backups op de server kan bewaren. Zodra de limiet is bereikt, kun je de oudste backups verwijderen om weer ruimte te creëren.

Om je opslaglimieten te bekijken en te wijzigen ga je in je WordPress Dashboard naar BackupBuddy > Settings. De instellingen zullen verschillend zijn afhankelijk van je behoeften en specifieke server configuratie, maar zorg ervoor dat je het cijfer van “0” (geen limiet) naar een andere waarde verandert.

opslaglimiet

Let op: Het is geen goed idee om je backup bestanden alleen maar op je server op te slaan. Zou je server dan crashen (de kans is klein, maar je weet maar nooit), dan loop je het risico dat je alles kwijt raakt. Zorg daarom dat je je backups ook ‘offsite’ opslaat, bijvoorbeeld op je computer of in de cloud. Om dit in te stellen kun je BackupBuddy’s Remote Destinations feature gebruiken.

Lees ook hoe je een Site Size Map van je WordPress site kunt bekijken om te achterhalen welke onderdelen van je site de meeste ruimte in beslag nemen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.