BackupBuddy tip #3: Een Site Size Map van je site bekijken

BackupBuddy tip #3: Een Site Size Map van je site bekijken

BackupBuddy, de WordPress backup plugin, kan veel meer dan alleen WordPress backups maken. Om ervoor te zorgen dat je deze plugin volledig kunt benutten, bespreken we deze week 5 BackupBuddy tips en features. Vandaag bespreken we hoe je een Site Size Map (interactieve directory kaart) van je WordPress site kunt bekijken.

Een Site Size Map van je site bekijken

Site Size Maps is één van de coolste features van BackupBuddy. Met behulp van deze tool kun je een interactieve kaart bekijken van de groottes van verschillende directories (of mappen) op je WordPress site. Site Size Maps maakt het supermakkelijk om te achterhalen waar de meeste ruimte op je site in beslag wordt genomen.

Er zijn heel veel WordPress gebruikers die geen flauw idee hebben van hoeveel troep ze wel niet op hun site/server hebben opgeslagen, en het kan soms erg lastig zijn om te vinden wat de meeste ruimte in beslag neemt. Als je bijvoorbeeld merkt dat je backups veel groter zijn dan ze zouden moeten zijn, kun je naar de Site Size Map gaan en zien welke bestanden extra ruimte kosten (en deze eventueel uit je backups weglaten).

site size map

Ga naar de BackupBuddy server tools pagina, en klik op Site Size Maps. Vervolgens klik je op Display Directory Size Listing. Je ziet dan een lijst van alle directories waar je website uit bestaat, van groot naar klein, in aflopende volgorde.

site size map

De directories die je weglaat uit je backups worden rood gearceerd. Zo kun je zien hoe groot je website is, met of zonder uitsluitingen. Er bevindt zich ook een drop-down menu met al je Backup Profiles, zodat de lijst kan worden aangepast op basis van welk Backup Profile je selecteert.

Het is ook mogelijk om de lijst te bekijken in een zogeheten interactive graphical directory size map.

site size map

Bonus tip: Als je merkt dat je WordPress Media Bibliotheek extreem veel ruimte in beslag neemt, neem dan maatregelen om je afbeeldingen te optimaliseren. Zorg dat je geen grote bestanden upload (afbeeldingen groter dan 1MB zijn echt te groot voor een website). Je kunt de ruimte die je Media Bibliotheek in beslag neemt ook reduceren door je video’s elders te hosten (zoals op YouTube).

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.