Autoshare for Twitter WordPress plugin

Autoshare for Twitter WordPress plugin

Het bedrijf 10up heeft vorige week hun Autoshare for Twitter plugin gelanceerd. Deze nieuwe plugin is ontworpen om automatisch blogposts te tweeten zodra deze gepubliceerd worden. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er heel veel WordPress plugins beschikbaar die fungeren als social media extensies van je WordPress site, dus het zou niet verwonderlijk zijn als deze plugin onder de radar blijft. Toch is hij de moeite waard om uit te proberen.

Social media plugins

Veel soortgelijke plugins ondersteunen meerdere sociale netwerken. De plugin van 10up is echter speciaal ontwikkeld om blogposts via Twitter te delen. Autoshare for Twitter is dan ook de ideale oplossing voor gebruikers die alleen een plugin voor dat specifieke netwerk nodig hebben. De auteurs hebben de plugin in de eerste instantie gebouwd om hun eigen cliënten meer controle en aanpassingsmogelijkheden te bieden dan in bestaande oplossingen mogelijk waren. Uiteindelijk besloten ze hun eigen best practices op het gebied van open source software te volgen door hun tool als een gratis plugin aan te bieden.

Over Autoshare for Twitter

De plugin werkt zowel met de Klassieke Editor als met de Gutenberg editor. Bij gebruik in de Gutenberg editor wordt er simpelweg een extra optie toegevoegd aan het pre-publicatie controlesysteem, zoals in de onderstaande screenshot:

Autoshare for Twitter

Je hoeft dan dus alleen maar “Tweet this post?” aan te vinken en je blogpost wordt automatisch op je Twitter account geplaatst. De plugin zet standaard de blogpost titel, uitgelichte afbeelding en link naar de volledige blogpost op Twitter. Maar het is ook mogelijk om een custom bericht te plaatsen. De plugin werkt erg goed en ik zou persoonlijk graag soortgelijke oplossingen zien die specifiek op andere sociale netwerken zijn gericht. Dit vind ik zelf veel prettiger werken dan uitgebreide plugins zoals Jetpack, die door de talloze social sharing opties al snel onoverzichtelijk worden.

Autoshare for Twitter is gratis beschikbaar op WordPress.org.

 

Lees ook: Social sharing in WordPress automatiseren

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.