Social sharing in WordPress automatiseren

Social sharing in WordPress automatiseren

Social media platforms zijn geweldig om volgers te krijgen en meer webverkeer te genereren. Het kan echter een behoorlijk tijdrovende klus zijn om je content op verschillende platformen te delen – en de conversatie met je publiek aan te gaan. Gelukkig zijn er verschillende handige tools waarmee je social sharing in WordPress kunt automatiseren.

Social sharing in WordPress automatiseren: 4 handige tools

#1. IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een populaire gratis tool die het mogelijk maakt om je WordPress site te verbinden met social media platforms en automatisch nieuwe content te delen. Maar IFTTT gaat verder dan WordPress. Je kunt je nieuwe blogposts automatisch tweeten en op Facebook plaatsen. Maar je kunt ook posts uit een RSS feed naar WordPress trekken. Of Instagram posts op Blogger plaatsen. Eigenlijk kan alles wel!

#2. Revive Old Posts

Revive Old Posts is een gratis WordPress plugin waarmee je automatisch oude blogposts opnieuw kunt delen, op vooraf ingestelde intervallen. “Oude blogposts? Maar die zijn toch niet relevant meer?” Wel, daarom moet je zorgen dat je naast actuele blogposts ook voldoende evergreen content op je website publiceert! Dat is tevens hoe je website bezoekers kunt trekken als je niet heel vaak blogt.

#3. Buffer

Buffer is een tool die het mogelijk maakt om een queue van social media updates in te stellen en deze automatisch te laten publiceren op de planning van jouw voorkeur. Buffer heeft verschillende abonnementen vanaf $15 per maand. Maar je kunt het altijd 14 dagen gratis uitproberen om te bekijken of het bevalt!

#4. MonsterInsights

MonsterInsights helpt je om je socia media verkeer te tracken middels Google Analytics. Op die manier kun je analyseren hoe je blogposts op verschillende social media kanalen presteren. Aan de hand van die gegevens kun je je social media strategie weer verder optimaliseren. MonsterInsights abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf $90,50 per jaar. Maar als je binnen 14 dagen spijt krijgt van je aankoop, dan kun je gewoon je geld terug krijgen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.