Hoe je website bezoekers kunt trekken als je niet heel vaak blogt

Hoe je website bezoekers kunt trekken als je niet heel vaak blogt

Als je alleen parttime blogt en door je drukke leven niet zo vaak nieuwe blogartikelen kunt publiceren, dan moet je wel iets bedenken om toch website bezoekers te kunnen blijven trekken. Met de onderstaande tips kun je aardig wat webverkeer genereren, zelfs als je alleen af en toe een nieuw blogartikel schrijft!

Website bezoekers trekken als je niet heel vaak blogt

#1. Publiceer oude artikelen op sociale media

Door je eerder geschreven artikelen op je sociale netwerken te publiceren kun je toch nieuwe website bezoekers trekken. Zorg daarbij dat je (waar relevant) gebruik maakt van hashtags om meer aandacht naar je artikelen te treken. Revive Old Post is een goede WordPress plugin waarmee je oude blogartikelen automatisch op meerdere sociale netwerken kunt plaatsen. De plugin biedt veel verschillende opties; zo kun je de tijdsinterval tussen het delen van de artikelen instellen, hashtags selecteren, categorieën uitsluiten, enzovoorts. Het is ook mogelijk om Google Analytics te integreren, zodat je kunt zien of je oude artikelen inderdaad nog gedeeld worden.

#2. Schrijf evergreen content

Als je dan wel even de tijd hebt om een nieuw blogartikel te schrijven, zorg dan dat je zoveel mogelijk evergreen content schrijft. Evergreen content is een vorm van content die eigenlijk altijd geldig en relevant is. Denk bijvoorbeeld aan how-to artikelen, productrecensies, tips en essays. Dus geen nieuwsartikelen of artikelen over een specifieke periode of een bepaalde trend. 

#3. Plaats reacties op andere blogs

Een andere manier om webverkeer te genereren terwijl je nauwelijks blogt is door reacties te plaatsen op andere blogs in jouw niche. Stel wat vragen of geef je mening. Je hoeft vaak niet eens een link naar je eigen blog in je reacties te plaatsen; als mensen geïnteresseerd zijn in jouw denkwijze of visie, zullen ze vanzelf op je profiel klikken om jouw blog te bekijken.

#4. Verwijder de publicatiedatum van je artikelen

Je hebt veel tijd besteed aan het schrijven van goede (evergreen) content, maar sommige bezoekers klikken weer weg zodra ze zien dat een artikel 13 maanden oud is. Om dat te voorkomen kun je ervoor kiezen om bij al je artikelen de publicatiedatum te verwijderen. En ja, daar zijn uiteraard speciale plugins voor! Met WP Meta and Date Remover kun je in één keer de auteur en data van alle artikelen verwijderen. Je kunt ook gebruik maken van WP Old Post Date Remover.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.