Authentication bypass bugs in 3 plugins maken 400.000 websites kwetsbaar

Authentication bypass bugs in 3 plugins maken 400.000 websites kwetsbaar

Onderzoekers hebben zogeheten authorization bypass bugs ontdekt in drie WordPress plugins, waardoor in totaal 400.000 WordPress websites kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Het gaat om de InfiniteWP, WP Time Capsule en WP Database Reset plugins.

InfiniteWP Client

InfiniteWP Client is het hardst geraakt door de authentication bypass bug. Deze plugin maakt het mogelijk voor admins om vanaf een enkele server meerdere websites te beheren. Dus als er misbruik wordt gemaakt van de bug, heeft de hacker meteen toegang tot al die websites. InfiniteWP Client heeft met meer dan 300.000 actieve installaties ook het grootste bereik van alle drie de plugins.

Maak jij gebruik van de InfiniteWP Client plugin en draai je versie 1.9.4.4. of lager? Dan moet je zo snel mogelijk updaten naar versie 1.9.4.5.

WP Time Capsule

WP Time Capsule is een plugin die het makkelijk maakt om backups te maken van je website data. De gratis versie van de plugin is actief op ruim 20.000 WordPress websites.

Maak jij gebruik van de WP Time Capsule plugin? Versie 1.21.16 bevat een patch, dus je kunt het beste direct updaten als je nog een oudere versie draait.

WP Database Reset

WP Database Reset maakt het mogelijk om de WordPress database met slechts enkele kliks te resetten. Door de bug kunnen kwaadwillende gebruikers dus in feite alle data van de website verwijderen, inclusief pagina’s, blogposts, gebruikers en instellingen. Een tweede kwetsbaarheid in deze plugin zorgt ervoor dat elke ingelogde gebruiker (ook met beperkte systeemrechten) admin privileges kan verkrijgen en zo alle andere gebruikers kan buitensluiten. WP Database Reset heeft ruim 80.000 actieve installaties.

Om bovengenoemde problemen te voorkomen wordt aangeraden om de plugin onmiddellijk te updaten naar versie 3.15; deze update bevat patches voor beide bugs.

Meer weten over deze authentication bypass bugs?

Het goede nieuws is dat er vooralsnog geen berichten zijn over misbruik van de kwetsbaarheden in deze plugins. Wil je meer weten over de authentication bypass bugs, dan kun je deze blogpost op Wordfence.com raadplegen.

 

Lees ook: Veilig WordPress plugins updaten doe je zo!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.