Veilig WordPress plugins updaten doe je zo!

Veilig WordPress plugins updaten doe je zo!

Je plugins updaten is een belangrijk onderdeel van het beheren van je WordPress website. Maar het is ook een beetje tricky. Want het kan altijd gebeuren dat er iets mis gaat. Daarom vertellen we je in dit artikel wat je moet weten over veilig WordPress plugins updaten!

Veilig WordPress plugins updaten

Tip #1: Schakel automatische updates uit

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het mogelijk om automatische updates voor plugins in te schakelen. Het nadeel hiervan is dat je er dan te laat achter komt als één van de plugins een fout bevat. En dan gaat het je heel veel tijd kosten om de boosdoener te achterhalen en het probleem op te lossen. Automatische updates lijken makkelijk, maar als het aankomt op veilig WordPress plugins updaten kun je het beter handmatig doen! Zo heb je namelijk veel meer controle.

Tip #2: Update slechts één plugin tegelijk

Ja, die ‘Alles updaten’ knop ziet er erg verleidelijk uit. Maar veilig WordPress plugins updaten doe je één voor één! Update eerst een plugin. Is de update voltooid, bezoek dan je website. Kijk of alles nog steeds werkt zoals het hoort. Check het ook even op mobiel. Is alles in orde? Dan kun je verder met de volgende plugin, en dit herhalen voor de rest van de updates. Het kost wat meer tijd, maar het is het echt waard! Want als je alle plugins tegelijk zou updaten en er iets mis gaat, zal het veel lastiger zijn om de oorzaak van het probleem te vinden. Als er nu iets misgaat, weet je meteen welke plugin de boosdoener is.

Tip #3: Maak voor het updaten altijd een backup

Er kan altijd iets misgaan bij het updaten van WordPress plugins. Zorg dus dat je voor het updaten eerst even een complete backup maakt van je WordPress site, inclusief de database. Op die manier kun je altijd alles nog herstellen. Er zijn verschillende gratis en premium backup plugins voor WordPress (lees ook: De top 5 backup plugins voor WordPress)

Als je je helemaal niet wilt bezighouden met WordPress plugins updaten…

…dan nemen wij je dit graag uit handen. Check ons Website Update Abonnement, wie weet is het iets voor jou?

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.