Google AdSense en WordPress FAQ

Google AdSense en WordPress FAQ

Gisteren gaven we al een introductie van geld verdienen met Google AdSense en WordPress. Je weet nu hoe je een AdSense account aanmaakt en hoe je advertenties op je WordPress site kunt plaatsen. Maar je zult ongetwijfeld nog een heleboel vragen hebben. In dit artikel zullen we de meest gestelde vragen over Google AdSense en WordPress beantwoorden.

#1. Wat is het verschil tussen Google AdSense en Google AdWords?

Google AdSense biedt de mogelijkheid om geld te verdienen door advertenties op je website te laten zien. Google AdWords stelt je in staat om zelf op andere websites te adverteren (inclusief de websites die deelnemen aan het Google AdSense programma).

#2. Waarom heeft Google AdSense mijn aanmelding afgewezen?

Google Adsense kan je aanmelding afwijzen als je website niet voldoet aan de vereisten van het AdSense programma of aan de Algemene Voorwaarden van Google. Daarbij moet de aanmelder minimaal 18 jaar oud zijn en moet de website minimaal 6 maanden bestaan.

Opmerking: Zelfs als je aanmelding voldoet aan alle vereisten, dan heeft Google AdSense nog altijd het recht om je aanmelding af te wijzen.

#3. Kan ik op mijn eigen Google AdSense advertenties klikken?

Veel beginners hebben de neiging om op hun eigen advertenties te klikken, of vragen hun vrienden om dit te doen. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling, en zeker niet aan te raden. Google’s algoritme is heel slim en weet het wanneer je op je eigen advertentie klikt. Dit soort acties kunnen ervoor zorgen dat je aanmelding wordt ingetrokken.

#4. Kan ik Google AdSense ook aan mijn WordPress.com blog toevoegen?

WordPress.com maakt het nog niet mogelijk om Google AdSense aan je blog toe te voegen, tenzij je upgrade naar het Business plan.

Lees ook: Verschillen WordPress.com en WordPress.org.

#5. Ik heb al een AdSense account voor YouTube. Kan ik die ook voor WordPress gebruiken?

Ja, dat kan. Je kunt je bestaande AdSense account wijzigen om deze voor je WordPress website te gebruiken. Dit kan door in te loggen op je AdSense account en dan naar My Ads > Other Products te gaan. Klik op Upgrade now en vul het aanmeldingsformulier in. Je moet dan uiteraard ook de URL van je WordPress website opgeven.

#6. Wat is de beste plek voor AdSense advertenties?

Dat is volledig afhankelijk van de layout van je website. Het doel is om zoveel mogelijk kliks te genereren, dus het is logisch om je advertenties op een prominente plek te zetten. Advertenties die bovenin het scherm staan krijgen doorgaans de meeste kliks.

#7. Wat is het beste formaat voor AdSense advertenties?

Hoewel de plek het belangrijkste is, blijkt dat je keuze voor afmetingen ook invloed kan hebben op hoeveel kliks je krijgt. Onderzoek heeft uitgewezen dat advertenties op 336×280 en 300×250 het beste zijn: deze advertenties passen op de meeste schermformaten en leveren ook meer op.

#8. Wat betekent Page RPM in Google AdSense?

RPM staat voor Revenue per Mille, oftewel je omzet per 1000 weergaven. Dit wordt bepaald door het totale aantal kliks te vermenigvuldigen met de cost per click, en dat getal te delen door het totale aantal paginaweergaven.

#9. Wat is CTR?

CTR of click-through-rates kunnen sterk uiteenlopen per website. Je kliks zijn afhankelijk van heel veel factoren, zoals de onderwerpen van je website, het soort bezoekers dat je trekt, waar je advertenties worden weergegeven, enzovoorts. De ideale CTR voor Google AdSense is lastig vast te stellen omdat je geen inzicht hebt in de CTR van gelijksoortige websites. AdSense is echter wel uitgerust met tools die je meldingen laten zien als je CTR ondermaats is. Je kunt de optimalisatie handleidingen op het Google AdSense Dashboard volgen om je omzet te verbeteren.

#10. Wanneer en hoe krijg ik betaald?

De verdiensten van de vorige maand worden elke maand door Google Adsense berekend en weergegeven op je Transactions pagina. Als je verdiensten overeenkomen met het vereiste minimale bedrag, dan wordt je betaling verwerkt en tussen de 21en 26van die maand vrijgegeven. Er zijn verschillende betalingsmethodes beschikbaar.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.