Geld verdienen met Google Adsense en WordPress

Geld verdienen met Google Adsense en WordPress

Google AdSense is een van de makkelijkste methodes als het aankomt op geld verdienen met je WordPress blog of website. Wil jij ook geld verdienen met Google AdSense en WordPress? Wij leggen je uit hoe je aan de slag gaat!

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een advertentienetwerk van Google dat iedereen met een eigen website of blog de mogelijkheid biedt om geld te verdienen door het weergeven van advertenties op hun website. Deze advertenties worden bepaald door Google, op basis van zowel de content van de website als de bezoekers. Een groot voordeel van AdSense is dat je zelf geen contact hoeft te leggen met adverteerders, of achter je geld aan moet. Dat doet Google allemaal voor je! Google int de betaling, neemt een klein deel voor het beheer, en stuurt de rest van het geld naar jou. AdSense biedt zogeheten cost-per-click (CPC) advertenties, wat betekent dat je elke keer dat een bezoeker op jouw advertentie klikt, geld ontvangt. Hoeveel je per klik krijgt, is afhankelijk van verschillende factoren.

Geld verdienen met Google AdSense en WordPress – waar begin ik?

We gaan er vanuit dat je al een WordPress website of blog hebt. Het eerste dat je moet doen is je aanmelden voor een Google AdSense account. Als je al een Gmail account hebt, kun je deze gebruiken om je aan te melden. Na aanmelding krijg je binnen een dag een e-mail waarin staat of je de eerste stap van het controleproces door bent. Als je voor die eerste controle bent geslaagd, kun je inloggen op je AdSense account en je ad code ophalen.

Klik op het My ads tabblad en vervolgens op de New ad unit knop.

geld verdienen met google adsense en wordpress

Je wordt nu gevraagd om een ad type te kiezen. Als je niet weet welke je moet hebben, kun je beginnen met de ‘text and display ads’.

geld verdienen met google adsense en wordpress

Vervolgens moet je je ad unit een naam geven en de instellingen configureren.

De naam van de advertentie is alleen voor interne doeleinden, dus kies gerust een naam die jij zelf handig vindt. Advertentie stijl biedt je de mogelijkheid om de weergave van je tekstgebaseerde advertentie units te bepalen. We raden je aan om het kleurenpalet van je WordPress website te gebruiken voor de beste resultaten.

En wanneer er geen advertentie beschikbaar is? Dan kun je ervoor kiezen om de advertentie-ruimte in te klappen of deze te vullen met je eigen advertentie. Deze wordt dan getoond in het geval dat Google geen passende advertentie kan vinden (wat overigens nauwelijks voorkomt).

Zodra je klaar bent klik je op de Save and get code knop. Daarna kun je de ad code kopiëren. Bewaar hem goed, want je hebt hem nodig bij de volgende stap.

geld verdienen met google adsense en wordpress

Hoe kan ik Google AdSense toevoegen aan WordPress?

Oké, nu moet je bepalen waar op je WordPress website je de advertentie wilt laten zien. Veel advertenties worden getoond in de zijbalk. Je kunt Google AdSense aan je sidebar toevoegen met een Custom HTML widget, waar je dan je Google AdSense code in plakt.

geld verdienen met google adsense en wordpress

Je kunt uiteraard ook een andere plek kiezen om je advertentie te laten zien, zoals in de header of footer. Hou er rekening mee dat het doel is om zoveel mogelijk kliks te genereren. Dat lukt alleen als je advertenties op een prominente plek staan.

Heb je je ad code geplaatst, sla dan de wijzigingen op. Nu kun je beginnen met geld verdienen met Google AdSense en WordPress!

Om het gebruik van Google Adsense en WordPress te vergemakkelijken en je kliks en verdiensten beter in de gaten te houden, raden we je aan om de AdSanity WordPress plugin te gebruiken.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.