Verdienen met je WordPress blog

Verdienen met je WordPress blog

Wil je je 9 tot 5 baan opzetten en je geld verdienen met je WordPress blog? Met de juiste strategieën is dat mogelijk! In dit artikel beschrijven we vier verschillende methodes om een inkomen te genereren met bloggen.

Geld verdienen met je WordPress blog

#1. Advertenties

Als het aankomt op geld verdienen met je WordPress blog, is adverteren waarschijnlijk de makkelijkste manier. Je kunt beginnen met het weergeven van advertenties van Google AdSense, het advertentie netwerk van Google. Het mooie hieraan is dat je geen enorme bezoekersaantallen hoeft te hebben om deel te nemen aan het programma.

Een alternatief is om advertentieruimte op je WordPress blog direct aan adverteerders te verkopen. Dit kan zeer rendabel zijn als je WordPress blog al een aanzienlijke hoeveelheid bezoekers heeft. Want omdat je niet afhankelijk bent van een advertentie netwerk, hoef je geen percentage van je winst af te dragen.

AdSanity is een prima plugin voor wie advertenties op zijn of haar blog wil plaatsen. Het simplificeert advertentiebeheer en helpt je meer omzet te maken, met een minimale inspanning.

#2. Affiliate Marketing

Affiliate marketing helpt je om geld te verdienen wanneer iemand op basis van jouw aanbevelingen een product koopt. Het werkt als volgt: je meldt je aan bij een affiliate programma, kiest een product dat je bevalt en plaatst een affiliate link naar dat product in een van je blogartikelen. Wanneer iemand op jouw link klikt en vervolgens dat product koopt, krijg je commissie.

Als je advertenties vervelend vindt is affiliate marketing een goede manier om winst uit je WordPress blog te halen. ThirstyAffiliates is een goede plugin voor het beheren en cloaken van affiliate links.

#3. Freelancing

Je kunt ook als freelancer aan de slag gaan. Bijvoorbeeld als freelance copywriter, gastblogger, webdesigner of SEO specialist. In je blogartikelen kun je je vaardigheden en expertise laten zien en zo het juiste segment van betalende klanten aan te trekken. Schrijf je in bij de KvK, zet een goede beschrijving op je site van de diensten die je aanbiedt, en zorg dat mensen gemakkelijk contact met je kunnen opnemen.

#4. Producten verkopen

Wil je een stabiele flow van passief inkomen, dan kun je ook een webshop opzetten en deze aan je blog koppelen. Je kunt dan klanten trekken door te bloggen over de producten die je verkoopt. Met de juiste strategie is het dan heel goed mogelijk om een goed inkomen te genereren met je blog. Je kunt digitale producten verkopen zoals e-books, maar ook fysieke producten. Als je je liever niet wilt bezighouden met voorraadbeheer zodat je je op je blog kunt focussen, is dropshipping een goede optie. De bestelde producten worden dan direct door de groothandel naar je klanten verstuurd.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.