WordPress widget: Simple Page Sidebars

WordPress widget: Simple Page Sidebars

Zolang WordPress eigenlijk al bestaat, is er aandacht geweest voor de zeer belangrijke sidebar: de verticale kolom aan de rechterzijde van je website.  Simple Page Sidebars is een relatief nieuwe plugin die je eenvoudig sidebars toe laat voegen aan individuele pagina’s – een optie die in WordPress zelf niet altijd even eenvoudig is zonder de template aan te passen. In dit artikel geven we je kort de ins en outs over deze plugin.

Simple Page Sidebars features

Zoals gesteld helpt Simple Page Sidebars je op een zo overzichtelijke, simpele en flexibele manier om WordPress gebruikers sidebars toe te laten voegen op individuele pagina’s. In het verleden was het meestal nodig om de template van WordPress zelf aan te passen, iets waar veel relatief nieuwe gebruikers moeite mee hebben. Feitelijk zorgt Simple Page Sidebars ervoor dat je geen algemene sidebar meer hoeft te gebruiken op heel je site, maar dat je meerdere sidebars kan aanhouden waarbij jij kiest op welke pagina’s deze getoond dienen te worden.

Simple Page Sidebars widget

Widget of plugin?

De verwarring kan zijn of de plugin nou een widget betreft, of juist weer niet. Feitelijk is het zo dat de plugin geïnstalleerd moet worden om het plaatsen van de sidebar widgets mogelijk te maken. Je zou dus kunnen stellen dat beide het geval is. De sidebars die je wilt plaatsen op een specifieke pagina, kun je dus als widget toevoegen – precies zoals je het gewend bent.

Simple Page Sidebars – iets voor mij?

Simple page sidebars is specifiek gemaakt voor de WordPress gebruiker die op simpele wijze verschillende sidebars wil toevoegen aan bepaalde pagina’s op zijn of haar WordPress website. Als je uiteindelijk zelf gemaakte sidebars wilt toevoegen aan archive pages bijvoorbeeld, of meerdere sidebars wilt vervangen per pagina, dan is deze plugin niet geheel geschikt. Wil je je leven wat gemakkelijker maken in het individueel toekennen van sidebars aan pagina’s, dan raden we je deze plugin van harte aan.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.