5 top drag & drop page builders voor WordPress

5 top drag & drop page builders voor WordPress

Vroeger was het bouwen van websites alleen weggelegd voor de weinige mensen die konden programmeren. Daardoor konden velen het zich simpelweg niet veroorloven om een website te laten maken: de kosten van web development waren hoog, en slechts een aantal bedrijven hadden het budget om een ervaren web developer in te huren voor hun website.

5 top drag & drop page builders voor WordPress

Gelukkig zijn er de afgelopen jaren veel mogelijkheden ontstaan in de vorm van platformen zoals WordPress. Deze hebben de noodzaak voor gebruikers om programmeerkennis te hebben geheel geëlimineerd, en bieden de mogelijkheid om een professioneel uitziende website te creëren zonder de hulp van een professional. Je kunt je website nu vanaf de grond af aan opbouwen en hem geleidelijk aan verder ontwikkelen tot je een compleet product hebt.

De drag & drop page builders voor WordPress hebben een belangrijke rol gespeeld in het mogelijk maken voor gebruikers om hun eigen website te bouwen; sterker nog, ze hebben het web development proces dusdanig gerevolutioneerd dat je nu binnen enkele minuten een complete website in elkaar kunt zetten.

Drag & drop page builders leiden je stap voor stap door het bouwproces en zorgen ervoor dat je op een systematische, georganiseerde wijze gebruik maakt van alle beschikbaar functionaliteiten van het WordPress thema. Door de eliminatie van het programmeerproces kun je je creativiteit optimaal benutten en zo unieke websites creëren.

Op zoek naar een mooie drag & drop page builders voor WordPress? In 2014 hadden we al een lijstje gemaakt met de beste page builders voor WordPress, maar deze is tegenwoordig flink veranderd. Er zijn tal van drag & drop page builders voor WordPress beschikbaar, maar ze bieden niet allemaal dezelfde resultaten. Hieronder hebben we 5 van de beste drag & drop page builders voor WordPress op een rijtje gezet!

Visual Composer

drag & drop page builder wordpress

Visual Composer is een krachtige page builder voor WordPress die wereldwijd voor meer dan 50.000 websites wordt gebruikt. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die behoefte heeft aan een gemakkelijke en efficiënte page builder. Visual Composer biedt talloze features waaronder een shortcode mapper, voor gedefinieerde layouts en custom post layouts en is compatible met bijna alle WordPress thema’s en vele andere plugins en add-ons.

Download & demo

Divi WordPress Thema

Divi Page builder wordpress

Divi is een WordPress thema dat draait op een krachtige page builder. Divi’s layout is 100% responsive en ziet er fantastisch uit op alle apparaten. Het bouwen van je website is een waar genot; het enige dat je hoeft te doen is de elementen verslepen. De gebruiksvriendelijke geïntegreerde modules maken het bouwen van de pagina’s nog eenvoudiger. Afgezien van de drop & drag page builder heb je met Divi ook de keuze uit meer dan 20 verschillende ingebouwde layouts.

Download & demo

WR Page Builder

page builder voor wordpress

WR Page Builder, voorheen bekend onder de naam IRPageBuilder, is in feite een plugin en heeft al vele gebruikers in staat gesteld om hun website van begin tot eind zelf te maken. WR Page Builder draait om simpliciteit. Er is een live preview functie, waardoor je alle aanpassingen die je maakt direct kunt bekijken. Met behulp van verschillende custom widgets kun je inplannen hoe je je content op de best mogelijke manier kunt weergeven. Je kunt kiezen voor de gratis versie, of de premium versie met geavanceerde features aanschaffen.

Download & demo

X page builder en WordPress thema

X thene page builder

X is één van de bestverkopende WordPress templates op ThemeForest. Er zijn dan ook talloze positieve reviews te vinden van ervaren SEO, AdWords, WordPress en marketing experts. X is een responsive, retina-ready thema met biedt eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van het tweaken van verschillende elementen. Je hebt vier verschillende designs om uit te kiezen, maar X legt je geen beperkingen op; met behulp van de talloze shortcodes en de drag & drop page builder kun je echt alle kanten op.

Download & demo

Unyson Framework

UNYSON FRAMEWORK drag en drop page builder voor WordPress

Unyson is een framework voor WordPress waarmee je je eigen premium WordPress thema kunt bouwen. Unyson is voorzien van een krachtige, eenvoudig te gebruiken en makkelijk te implementeren page builder met uitgebreide aanpassingsopties en talloze coole features. Denk aan custom widgets, een onbeperkt aantal sidebars, mega menu’s, ingebouwde sliders en nog veel meer. Bovendien is Unyson SEO-ready.

Download & demo

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.