De beste WordPress Page Builder plugins

Veel van de premium WordPress thema’s worden geleverd met allerlei handige ingebouwde shortcodes en page builders. Hartstikke fijn natuurlijk. Maar wat als je op een gegeven moment besluit om van thema te veranderen? Dan verlies je alle functionaliteiten van je shortcodes! Goed, dit kun je in veel gevallen wel omzeilen door handmatig je shortcodes over te zetten naar je nieuwe thema. Maar dit is een heel gedoe en werkt ook niet altijd optimaal. Een betere oplossing is om een plugin te gebruiken. Er zijn tal van goede page builder plugins te vinden waarmee je je site kunt opleuken, zonder dat je het risico loopt dat je alles opnieuw moet doen wanneer je van thema wisselt. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

WordPress page builders

Visual Composer pluginVisual Composer plugin

Visual Composer is een makkelijk te gebruiken page builder plugin die je de mogelijkheid bied om schitterende webpagina’s te bouwen door middels drag & drop je modules naar de gewenste locatie te slepen. De plugin biedt tevens content “blocks” (het equivalent van shortcodes) met een breed scala aan functionaliteiten, waaronder bijvoorbeeld Google Maps.

Download de visual composer plugin hier.

Elegant Themes Drag & Drop Builder pluginElegant Themes Drag & Drop Builder plugin

De Drag & Drop Builder van Elegant Themes is een heldere, gebruiksvriendelijke page builder plugin. De plugin is zo ontworpen dat hij in combinatie met elk WordPress thema kan werken – en dus niet alleen met Elegant Themes. Om een module aan je pagina toe te voegen sleep je deze simpelweg naar je canvas. Je kunt vervolgens de instellingen aanpassen en de maat veranderen.

Download de Elegant Themes Drag & Drop builder hier.

SiteOrigin Page Builder pluginSiteOrigin Page Builder plugin

De Page Builder van SiteOrigin is een gratis WordPress plugin met maar liefst 500.000 gebruikers. Deze page builder maakt gebruik van widgets die je middels drag & drop op de gewenste plek kunt zetten. De plugin werkt met de widgets die je al hebt, en biedt daar nog vele extra’s bij.

Download de SiteOrigin Page Builder hier.

Aqua Page BuilderAqua Page Builder plugin

De Aqua Page Builder stelt je in staat om content blokken voor je pagina’s aan te maken en deze in een template te plaatsen. De templates kunnen vervolgens middels een shortcode in de betreffende pagina gezet worden. De blokken kun je gewoon middels drag & drop verplaatsen en resizen door te slepen.

Download de Aqua Page Builder hier.

3 reacties op “De beste WordPress Page Builder plugins”

 1. Dirk schreef:

  Is er een handleiding voor deze plugin
  Het ziet er heel mooi uit

 2. an schreef:

  hallo ik heb een website van The7 en er zat een visual composer inbegrepen. Nu werkt deze niet meer toen ik ging update van wordpress naar 4.5.
  Mijn vraag: als ik een visual composer koopt kan ik die dan plugin gewoon over de “oude” visual composer gebruiken of valt alles weg en moet ik met de gekochte plugin van visual composer opnieuw beginnen?

  inafwachtend op uw antwoord en vriendelijke groet An

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag An,

   Dank je voor je vraag.

   Je gemaakte layouts zullen niet verdwijnen als je een nieuwe versie van de visual composer installeert.
   Maar het is altijd goed om eerst een backup te maken uiteraard, dat is sowieso altijd verstandig als je wordpress of een plugin zoals de visual composer update.

   Heel veel succes met je website.
   mvg,
   Thijs

Geef een reactie