5 manieren om de downtime van je WordPress website te verminderen

5 manieren om de downtime van je WordPress website te verminderen

Het is van belang dat jouw website online is en snel weergegeven wordt voor de gebruiker. Bij deze 5 manieren om de downtime van je WordPress website te verminderen.

WordPress downtime van je website verbeteren

1. Gebruik een plugin

Een van de beste manieren om bij te houden hoeveel downtime jouw WordPress blog heeft, is door het installeren van een plugin die dit bijhoudt. Een dergelijke plugin houdt in de gaten hoeveel uptime jouw website heeft en stuur jou hierover automatisch verslagen.

Een voorbeeld van een plugin die dit voor jou kan doen is Jetpack.

Een tool die je hiervoor kunt gebruiken is Pingdom Tools.

2. Een webhost gespecialiseerd in WordPress websites

Voor het hosten van jouw blog kun je kiezen voor een webhost die gespecialiseerd is in WordPress websites. Aangezien de host speciaal bedoeld is voor WordPress websites, is dergelijke hosting  stabieler en slimmer in de omgang met de stress en spanning die WordPress websites uitoefenen op een server.

Enkele voorbeelden van zo’n webhost zijn SavviiXolution, WP Hosty en WP Monster. Meer informatie over Savvii, de WordPress hosting specialist vind je hier.

3. Verbeter de veiligheid

Veiligheid speelt een belangrijke rol bij het verminderen van downtime voor jouw WordPress website. Door je website veilig te houden, versper je de weg voor hackers die jouw website offline kunnen gooien met behulp van malware en andere codes die geïnjecteerd  kunnen worden in jouw WordPress code.

Meer info over het verbeteren van de veiligheid op jouw WordPress website vind je hier.

4. Verbeter de laadtijd van jouw website

Als jouw website traag laadt, wil dit natuurlijk niet zeggen dat er sprake is van downtime. Echter kan dit door sommige bezoekers wel zo worden ervaren. Zorg er daarom voor dat jouw WordPress website snel laadt om te voorkomen dat bezoekers je website vroegtijdig verlaten.

Bekijk voor het verbeteren van de snelheid van jouw website ook eens deze WordPress Optimalisatie handleiding.

5. Maak backups

Het maken van backups is heel erg belangrijk. Zorg ervoor dat je dit dus regelmatig doet. Mocht jouw website worden gehackt, dan heb je snel een backup gereed zodat de downtime van je WordPress blog zo kort mogelijk is.

Natuurlijk is het slimmer om gebruik te maken van plugins die backups maken van jouw website. De enige echt goede tool voor het maken van backups is ManageWP. Dit omdat ManageWP een volledige backup maakt van zowel je WordPress bestanden als je database. Bijna alle andere plugins maken alleen een backup van je WordPress bestanden. En in geval van een crash, heb je daar niets aan.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.