Dit zijn de 5 duurste WordPress thema’s op ThemeForest

Dit zijn de 5 duurste WordPress thema’s op ThemeForest

ThemeForest is een bekende website waar je zeer redelijk geprijsde premium WordPress thema’s kunt vinden. Tot eind 2016 bepaalde ThemeForest zelf de prijzen van de WordPress thema’s, welke doorgaans lagen tussen de $35 en $69. De medewerkers van ThemeForest stelden de prijs vast op basis van kwaliteit, complexiteit, mogelijke vraag en aanbod, enzovoorts. Tegenwoordig mogen de auteurs zelf de prijzen van hun thema’s bepalen. De meeste WordPress thema’s zijn nog steeds heel redelijk geprijsd, maar er zitten ook een aantal auteurs tussen die hun thema’s voor absurd hoge prijzen aanbieden. Hieronder laten we je kennismaken met de 5 duurste WordPress thema’s die momenteel op ThemeForest te koop zijn.

Dit zijn de duurste WordPress thema’s

Arcadia – $252

arcadia

Arcadia is een veelzijdig zakelijk WordPress thema, uitgebracht in juni 2012 en voor het laatst geüpdatet in 2015. Het is 1.031 keer verkocht. Volgens de auteur is Arcadia een “Premium WordPress thema dat op een ijzersterk framework is gebouwd… het kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden en biedt een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden.” Maar of het die $252 ook echt waard is?

Meer info

Polyon – $252

polyon

Aan Polyon, eveneens een zakelijk WordPress thema, hangt hetzelfde prijskaartje als aan Arcadia. Toen het in 2011 op de markt kwam, werd het aangeprezen als het “futuristische WordPress thema van de volgende generatie. Inmiddels ziet het ontwerp van Polyon er generiek en verouderd uit. Dit premium thema is tot nu toe 1.516 keer verkocht, maar het ziet er niet naar uit dat er nog meer sales bij gaan komen.

Meer info

Mukam – $350

mukam

Mukam is één van die veelzijdige alles-in-één WordPress thema’s die beloven voor elke website geschikt te zijn en talloze features bieden. Met andere woorden: een opgeblazen thema dat verandert in een nachtmerrie als je de fout maakt om er een website mee te maken. Mukam heeft een prijskaartje van $350. Desondanks is het thema, dat begin dit jaar nog werd geüpdatet, maar liefst 674 keer verkocht.

Meer info

BlogU – $999

blogu

BlogU is een WordPress thema voor magazines en blogs. Het werd uitgebracht in april 2016, en als je naar de screenshots kijkt ziet het eruit als een aardig thema. Er is echter geen live preview beschikbaar, dus het is moeilijk vast te stellen of het thema ook echt werkt zoals jij wil. BlogU is 25 keer verkocht, maar de auteur wil er blijkbaar niet meer van verkopen; met een prijskaartje van $999 haal je natuurlijk geen mensen over.

Meer info

Creative Zodiac – $1,000

creative zodiac

Creative Zodiac is een WordPress thema dat ontwikkeld is voor portfolio’s en blogs. Het werd uitgebracht in 2010 en voor het laatst geüpdatet in 2012. Het thema zou 795 keer verkocht zijn. In de reacties op het thema vraagt een gebruiker waarom Creative Zodiac $1000 moet kosten. Het antwoord van de auteur: “because we can.” De auteur past een behoorlijk valse tactiek toe, door de live preview link van het thema te laten doorverwijzen door één van zijn andere (veel betaalbaardere) thema’s. Als Envato dat in de gaten heeft zal Creative Zodiac waarschijnlijk niet lang het duurste WordPress thema zijn.

Meer info

Tot slot

Wat de redenen voor de hoge prijzen ook zijn (marketing trucjes, exposure, opportunisme, een grapje, of gewoon omdat het kan), we denken dat de auteurs niet verwachten dat iemand deze premium WordPress thema’s daadwerkelijk voor de huidige prijzen gaat aanschaffen. Wat denk jij?

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.