Zo voeg je een interactieve kaart toe aan je WordPress website!

Zo voeg je een interactieve kaart toe aan je WordPress website!

Als je een reisblogger bent die WordPress gebruikt om foto’s te laten zien en reisverhalen met anderen te delen, dan is het leuk om een interactieve kaart aan je website toe te voegen. Deze kaart toont alle plaatsen die je tijdens je reizen hebt bezocht, en linkt ze aan je blogposts. In dit artikel laten we zien hoe dat moet.

Interactieve kaart toevoegen aan wordpres met de Nomad World map plugin

Stap 1: plugin downloaden en activeren

Het eerste dat je moet doen is de Nomad World map plugin downloaden en activeren. Na activatie wordt er door de plugin een nieuw ‘Nomad Map’ menu item aan je WordPress admin panel toegevoegd. Als je hierop klikt, kom je op de route editor terecht.

Stap 2: Locaties invoeren en linken aan content

Nu kun je locaties invoeren van plaatsen die je hebt bezocht, of plaatsen die je nog gaat bezoeken. Daarna kun je specifieke content aan die locaties koppelen, zoals bijvoorbeeld een blogpost, reisdata of foto’s. Zodra je tevreden bent, klik je op ‘Save’ om de locaties plus de gerelateerde content aan je kaart toe te voegen.

Als je nog een paar locaties aan de kaart toevoegt, zal je zien dat er een lijn op de kaart ontstaat van de ene locatie naar de volgende locatie. Je kunt de route eenvoudig aanpassen door middel van drag & drop.

Stap 3: Meerdere interactieve kaarten creëren

Je kunt ook verschillende reiskaarten aanmaken, voor verschillende reizen. Om een nieuwe kaart toe te voegen ga je naar Nomad Map > Manage Maps. Klik op de ‘Add new map’ button en geef je nieuwe kaart een naam. Als je vervolgens naar Nomad Map > Route Editor gaat, kun je de kaart die je net hebt aangemaakt selecteren uit het dropdown menu, en hier ook weer locaties aan toevoegen.

Stap 4: Je interactieve kaart weergeven in WordPress

Zodra je de interactieve kaart of kaarten hebt aangemaakt, is hij nog niet direct zichtbaar voor je bezoekers. Hiervoor moet je eerst een shortcode aan de gewenste blogpost of pagina toevoegen:

[nwm_map]

Heb je meerdere reiskaarten en wil je een specifieke kaart tonen, dan moet je ook de unieke ID van de kaart aan de shortcode toevoegen. Deze kun je vinden bij Nomad Map > Manage Maps. De ID is het cijfertje dat voor de naam van elke kaart staat. In je shortcode zou dat er dan als volgt uitzien:

[nwm_map id=”2″]

Als je dit opslaat is de kaart zichtbaar op je pagina. Nu kan iedereen precies zien waar je heen gaat of waar je geweest bent!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.