Zo gebruik je Independent Analytics in WordPress | WP Handleiding

Zo gebruik je Independent Analytics in WordPress

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijk Google Analytics alternatief dat de privacy van je bezoekers respecteert en aan alle richtlijnen van de AVG voldoet? Dan is Independent Analytics echt een aanrader! In deze blogpost lees je hoe je Independent Analytics in WordPress gebruikt.

Aan de slag met Independent Analytics in WordPress

Stap 1: Installeer de Independent Analytics plugin

Wil je aan de slag met Independent Analytics in WordPress, dan moet je eerst de plugin installeren en activeren. De gratis versie zal voor de meeste gebruikers volstaan.

Stap 2: Bekijk je data

Instellingen configureren hoeft niet met Independent Analytics! Na het installeren en activeren van de plugin ga je op je WordPress dashboard naar het Analytics tabblad.

Als je de plugin net pas geïnstalleerd hebt, is er natuurlijk nog geen data verzameld. Maar dit is de pagina waar je straks een compleet overzicht hebt van de belangrijkste website statistieken, waaronder:

  • Het aantal bezoekers, weergaven en sessies
  • De gemiddelde sessieduur
  • Het gemiddelde aantal weergaven per sessie
  • Het bounce percentage

Je ziet ook een grafiek met het webverkeer van de laatste 30 dagen. Je kunt deze data per uur, dag, week of maand weergeven. Via de linker zijbalk heb je toegang tot nog meer waardevolle informatie met betrekking tot verwijzingen, geografische data en apparaten.

Stap 3: Bekijk of de premium versie eventueel meerwaarde heeft voor jou

Zoals we eerder al aangaven zal de gratis versie van de plugin voor de meeste WordPress gebruikers voldoende zijn. Maar als je op een gegeven moment behoefte hebt aan meer features kun je voor de premium versie kiezen. Independent Analytics Pro bevat alles dat de gratis versie biedt, plus real-time analytics data, analytics voor WooCommerce en analytics voor marketing campagnes.

Tot slot

Zoals je merkt is de Independent Analytics plugin zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen tracking codes te genereren of ingewikkelde instellingen te configureren – het is simpelweg een kwestie van de plugin installeren en activeren en je bent klaar! Website statistieken verzamelen en monitoren was nog nooit zo eenvoudig.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.