WPML 4.5.11 security update

WPML 4.5.11 security update

Op 26 september werd WPML 4.5.11 uitgerold. Deze update van de meest populaire plugin voor het maken van meertalige WordPress websites bevat een patch voor een recentelijk ontdekt veiligheidsprobleem. Alle WPML gebruikers krijgen dan ook het dringende advies om de plugin zo snel mogelijk te updaten.

WPML 4.5.11

Het WPML team werd recentelijk op de hoogte gebracht van een probleem dat niet-geautoriseerde toegang verleent tot een aantal interne WPML verzoeken. Gelukkig kan niet elke bezoeker van je website zomaar toegang krijgen; het gaat alleen om geregistreerde gebruikers. Desondanks adviseert het team om de plugin te updaten naar de meest recente versie, zodat je website veilig is. WPML 4.5.11 bevat tevens een bug fix voor een probleem dat tot een fatale foutmelding kan leiden wanneer WPML Media Translation is ingeschakeld en je berichten met veel anker HTML tags opslaat.

WPML updaten

De WPML 4.5.11 security update is beschikbaar voor alle gebruikers met een actieve WPML account. WordPress sites waarbij automatische updates zijn ingeschakeld, zouden inmiddels al geüpdatet moeten zijn. Moet je handmatig je plugins updaten? Log dan in op je WordPress dashboard en navigeer naar Plugins. Zoek de WPML plugin in de lijst en update naar de meest recente versie. De security update is ook te downloaden vanaf de Downloads pagina in je WPML account. Zoals altijd raden we aan om voorafgaand aan het updaten een volledige backup te maken van je WordPress website.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.