WPCode plugin voor code snippets in WordPress

WPCode plugin voor code snippets in WordPress

Veel WordPress gebruikers willen graag het aantal plugins dat ze op hun website gebruiken reduceren, wat goed mogelijk is door het gebruik van code snippets. Maar dit kan soms ook problemen opleveren, vooral bij het updaten of veranderen van je thema. In deze blogpost laten we zien hoe de WPCode plugin het gebruik van code snippets in WordPress kan vereenvoudigen.

Waarom code snippets toepassen problematisch kan zijn

Wanneer je op zoek gaat naar tutorials om code snippets te gebruiken, vragen deze vaak om ze toe te voegen aan het functions.php bestand van je thema. Dat is problematisch. Ten eerste is PHP heel foutgevoelig; het kleinste foutje kan je website kapot of zelfs ontoegankelijk maken. Ten tweede verlies je alle custom code functies die je aan je functions.php bestand toevoegt als je van thema wisselt. De WPCode plugin lost deze problemen op!

Wat is WPCode?

WPCode is een handige WordPress plugin die het heel makkelijk maakt om custom features toe te voegen door het gebruik van code snippets – zonder dat je het functions.php bestand van je thema hoeft te bewerken. De plugin heeft een ingebouwde code snippets bibliotheek met de meest gebruikte WordPress code snippets; deze helpen je om de noodzaak voor aparte plugins te elimineren.

Er zijn kant-en-klare code snippets beschikbaar voor onder andere:

  • Het uitschakelen van Gutenberg
  • Het toevoegen van tracking scriptjes voor Google Analytics, AdSense, enz.
  • Het uitschakelen van reacties
  • Het toestaan van SVG bestand uploads

Je kunt ook zelf code snippets toevoegen. Dit is heel veilig, want de plugin biedt smart code snippet validation; dat wil zeggen dat de snippets op veelgemaakte fouten gecontroleerd worden, zodat je niet per ongeluk je website kapot kunt maken. Het mooiste van de plugin is echter dat zonder problemen je thema kunt updaten of veranderen zonder je aanpassingen kwijt te raken. De code snippets die je toepast werken verder gewoon alsof ze in je functions.php bestand staan.

Tot slot

De WPCode plugin is de ideale oplossing voor iedereen die graag het aantal plugins in WordPress tot een minimum wil beperken en/of custom code snippets wil toevoegen, zonder het risico je website kapot te maken of je aanpassingen te verliezen. De plugin is gratis te downloaden via www.wpcode.com, dus zeker het proberen waard!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.