WP Continuous Deployment automatiseert plugin updates middels GitHub Actions

WP Continuous Deployment automatiseert plugin updates middels GitHub Actions

Eerder deze week lanceerde Ahmad Awais WP Continuous Deployment, een initiatief dat het mogelijk maakt voor WordPress ontwikkelaars om hun plugins die op WordPress.org gehost worden automatisch te updaten middels GitHub Actions.

WP Continuous Deployment

Het gaat om een Node.js-gebaseerd CLI script dat het proces van plugins updaten simplificeert. Ontwikkelaars hoeven slechts één regel in hun terminal of command prompt te typen, en het script regelt de rest. In slechts enkele seconden.

Ontwikkelaars moeten Node.js op hun computer geïnstalleerd hebben om het script te kunnen draaien. Het script wordt met een enkele command geïnstalleerd. Vervolgens voer je de slug van je WordPress plugin in om alles in te stellen. Je hoeft dan alleen nog maar een paar secret keys op je GitHub repository aan te maken.

GitHub Actions

“We leven in een tijdperk van flexibele workflows,” schreef Awais op zijn website. “Ontwikkelaars willen alleen git commit && git push en verwachten dat hun projecten wereldwijd geïmplementeerd worden… Het is even geleden sinds ik aan een WordPress project heb gewerkt, maar ik fantaseer al een jaar over een git-based plugin implementatie workflow waardoor ik eindelijk niet meer afhankelijk ben van die oude SVN repositories.”

“Wat ik met WP Continuous Deployment hoop te bereiken is dat het makkelijker wordt voor ontwikkelaars om gebruik te maken van de GitHub Actions van 10up en anderen, zodat deze nieuwe workflow met een vleugje automatisering gemigreerd kan worden,” zei Awais.

“Zonder WP Continuous Deployment is migreren naar GitHub Actions voor het implementeren van WordPress plugins een taak die kennis vereist over hoe GitHub Actions werken, welke bestanden je moet aanmaken, wat secrets zijn en waar je deze moet plaatsen. We raken een groot aantal ontwikkelaars kwijt die deze stap niet kunnen uitvogelen – alleen vanwege een omslachtige, droge operationele ervaring.”

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.