WP Affiliate Manager Plugin

Eén van de meest belangrijke doelen van veel WordPress sites tegenwoordig is het opstarten van een eigen ‘affiliate blog’. Dit gebeurt echter veelal als affiliate, waarbij men via de blog geld probeert te verdienen door het verkopen van producten van derden. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je zelf producten verkoopt. Een affiliate netwerk opzetten via een third party is altijd mogelijk, alleen vaak blijft er dan geld aan de strijkstok van de netwerken hangen (zoals TradeTracker en Daisycon). Met WP Affiliate Manager kun je eenvoudig zelf je affiliate netwerk opzetten.

Affiliate plugin voor wordpress WP Affliliate manager

Features van WP Affiliate Manager Plugin

WP Affiliate Manager Plugin is een plugin die je installeert waarna je affiliate netwerk dashboard automatisch wordt toegevoegd aan je bestaande, vertrouwde WordPress dashboard. De installatie is eenvoudig te doen via datzelfde dashboard. Het pakket voorziet in de mogelijkheid om affiliates die jouw product doorverkopen uit te betalen gebaseerd op zowel percentages als een flat rate – waarbij je een reeks aan banners en advertentiematerialen kan klaarzetten voor je affiliates om te gebruiken. Het registratieformulier is eenvoudig aan te passen, alsmede de email templates die worden gebruikt door de plugin. De plugin integreert volledig met WP eCommerce, en je bepaalt zelf hoeveel affiliates je toelaat op je netwerk. Het uitdraaien van rapporten met betrekking tot bijvoorbeeld verkopen en dataverkeer gaat realtime, wat natuurlijk een groot voordeel is in een tijd waarin bijvoorbeeld Google Analytics ook steeds meer realtime rapporteert.

Is WP Affiliate Manager Plugin iets voor mij?

WP Affiliate Manager Plugin is vooral aan te raden voor personen die een grote reeks producten aanbieden via hun WordPress website, zodat ze eenvoudig op een brede schaal winst boeken over alle verkopen die worden gedaan. Op een brede productportfolio tikt het wegstrepen van de affiliate netwerken natuurlijk aardig aan. Heb je echter maar één product of enkele producten in de aanbieding, dan kan het zijn dat WP Affiliate Manager Plugin de moeite niet helemaal loont. Jezelf aansluiten bij een affiliate netwerk kan je wat moeite schelen. Dit is echter – zoals altijd – een afweging die je zelf moet maken. Voor een live voorbeeld kun je een kijkje nemen in het Affiliate programma van WP Handleiding.

Geef een reactie