Nederlandse startup WordProof wint €1 miljoen

Nederlandse startup WordProof wint €1 miljoen

De Nederlandse startup WordProof heeft na het winnen van een competitie getiteld “Blockchains for Social Good” van de Europese Commissie een beurs ontvangen. Het bedrijf achter de WordProof Timestamp plugin voor WordPress wist 175 deelnemers uit heel Europa te verslaan en ontving een bedrag van maar liefst €1 miljoen.

Blockchains for Social Good

De Blockchains for Social Good competitie werd opgezet om ontwikkelaars te belonen voor hun inspanningen met betrekking tot het verkennen van gedecentraliseerde applicaties van blockchains voor sociale innovatie. De Nederlandse startup deed mee met haar Timestamp Ecosystem concept, dat ontwikkeld werd voor het vergroten van de transparantie en aansprakelijkheid middels het bewijzen van de authenticiteit van content op het web. In aanvulling op hun WordPress plugin streeft het timestamping ecosysteem naar het verstrekken van oplossingen voor andere content management systemen, e-commerce oplossingen en sociale media

Een betrouwbaar internet

WordProof oprichter Sebastiaan van der Lans meent dat de beurs die ze hebben ontvangen het bewijs is dat hun bedrijf terrein wint bij overheden en universiteiten.

“Met de erkenning en financiële steun van Europa kunnen we het Timestamp Ecosysteem sneller uitrollen en WordProof als bedrijf nog sneller laten groeien,” schreef hij. “Dit zal Europa in staat stellen om de standaard voor een betrouwbaar internet te zetten, zowel voor consumenten als voor organisaties.”

WordProof “nog steeds een op WordPress gericht bedrijf”

Van der Lans benadrukte dat hun in Amsterdam gevestigde onderneming nog steeds een “op WordPress gericht bedrijf” is. Hij wil de schenking onder andere gaan gebruiken om de timestamping plugin uit te breiden zodat deze met WooCommerce werkt. Ook willen ze gaan samenwerken met grote publishers en WooCommerce webwinkels om timestamping oplossingen te integreren. Momenteel richten ze zich samen met de Europese Commissie op belangenbehartiging, met als doel van timestamping een volledig onafhankelijke en open source standaard te maken.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.