WordPress thema onder de loep: het Altitude Pro thema

WordPress thema onder de loep: het Altitude Pro thema

Er zijn maar weinig web design trends die beter een verhaal kunnen vertellen dan parallax. De term ‘parallax’ is oorspronkelijk afkomstig van het visuele effect van 2D videospellen, die gebruik maakten van verschillende snelheden van achtergrondafbeeldingen om zo de illusie van diepte te creëren. Dit werd meestal gedaan door de achtergrond van het spel langzamer te bewegen dan de objecten op de voorgrond, zodat het verder weg leek.

Altitude Pro Theme wordpress

 

Dit concept wordt tegenwoordig ook toegepast op webdesign; de achtergrond van de website beweegt op een ander tempo als de rest van de pagina, wat zorgt voor een indrukwekkend visueel effect. Parallax wekt nieuwsgierigheid op, stimuleert je bezoekers om door de hele pagina te scrollen, en biedt je de mogelijkheid om ze naar call-to-actions te leiden. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer WordPress thema’s gebruik maken van parallax. In dit artikel nemen we het Altitude Pro thema onder de loep!

Ready to go

De parallax effecten van Altitude Pro zijn echte blikvangers, maar de features en flexibiliteit van dit thema zullen je versteld doen staan. Altitude Pro wordt geleverd inclusief een zevendelige parallax-ready homepagina. Het enige dat je hoeft te doen is de gewenste achtergrond afbeeldingen uploaden en wat tekst toevoegen, en je bent klaar om je bezoekers te verbijsteren.

Altitude Pro Theme wordpress thema

Subtiliteiten van het WordPress thema

Wat Altitude Pro onderscheid van andere parallax thema’s, zijn de subtiliteiten. Als je de demo bekijkt, zal je zien hoe de achtergrond afbeeldingen dimmen terwijl je scrollt. De typografie laat de woorden mooi uitkomen zonder de afbeeldingen te overschaduwen, en er zijn prachtige rollover link effectjes ingebouwd. De blogpagina en single post pagina’s zijn zo opgebouwd dat ze de focus op de content leggen, en ze bevatten geen onnodige elementen die je op andere websites alleen maar zouden afleiden.

Features van het WordPress thema

Altitude Pro is een premium WordPress thema dat werkt met behulp van het Genesis framework. Het is uiteraard 100% responsive, en ziet er op alle apparaten even schitterend uit. Custom headers, custom backgrounds, color styles… de aanpassingsmogelijkheden zijn eindeloos! Je krijgt toegang tot gedetailleerde tutorials, onbeperkte ondersteuning en updates.

Download Altitude Pro voor WordPress

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.