Je WordPress site resetten met Advanced Reset WP

Je WordPress site resetten met Advanced Reset WP

Als je bent zoals de meeste WordPress gebruikers zul je behoorlijk wat tijd besteden aan je website en het zorgen dat deze goed blijft functioneren. En als je blij bent met je website, dan zou je WordPress site resetten desastreus zijn! Maar dit artikel is niet voor WordPress gebruikers die blij zijn met hun website. Dit artikel is voor WordPress gebruikers die hun website willen opblazen en met een schone lei willen beginnen.

Waarom je WordPress site resetten?

Er zijn een aantal situaties waarin je WordPress site resetten een goede keus zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld wanneer je net een nieuwe site gelanceerd hebt. Je bent nog een beetje aan het ontdekken en aan het experimenteren, en dan kom je op een punt waar het kwartje valt en je eigenlijk het liefst opnieuw wilt beginnen. Misschien ben je wel een site begonnen in een vakgebied dat je eigenlijk toch niet zo interesseert. Of misschien heb je wel gewoon een fout gemaakt. Maak je geen zorgen – het overkomt zelfs de beste onder ons! Het kan natuurlijk ook zijn dat je een heleboel thema’s en plugins moet testen, en het je handig lijkt om je test-site snel te kunnen resetten.

WordPress beschikt niet over een ‘Reset’ knop waarmee je al je acties ongedaan kunt maken en gewoon opnieuw kunt beginnen. Maar gelukkig is er wel een prima plugin voor je WordPress site resetten: Advanced Reset WP.

Je WordPress site resetten met Advanced Reset WP

Advanced Reset WP biedt een aantal handige opties om te kiezen wat je precies wil resetten. Je hebt de volgende mogelijkheden:

  • Alleen de WordPress database resetten
  • De Uploads map opschonen en de WordPress database resetten
  • Alle thema’s verwijderen, met uitzondering van het actieve thema
  • Alle plugins verwijderen

Advanced Reset WP is echter ook de ideale plugin voor als je alles wil wissen. Met alles bedoel ik: je database, je uploads, je thema’s en je plugins. Zie het maar als de nucleaire optie voor je WordPress site resetten. Als het klaar is, heb je alleen nog een blanco installatie.

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.