WordPress post revisions automatisch verwijderen

Post revisions zijn opgeslagen versies van berichten of pagina’s die je aan het bewerken bent of aan het bewerken was. Terwijl ik dit bericht aan het schrijven ben zal WordPress om de zoveel minuten een tussentijdse versie op de server opslaan. Deze post revisions zijn super handig voor als je iets fout doet in een WordPress bericht of pagina en terug wilt gaan naar een vorige versie, maar na verloop van tijd kunnen dit er nogal veel worden en dat belast de opslagcapaciteit van je server weer. 

WordPress post revisions

Er is nu een simpele code die alle post revisions in een keer verwijdert. Hiervoor dien je onderstaande code toe te voegen aan je functions.php bestand.

$wpdb->query( "
DELETE FROM $wpdb->posts
WHERE post_type = 'revision'
" );

Nadat je functions.php hebt opgeslagen inclusief bovenstaande code ga je naar je homepage om de code te activeren. Hierna zijn alle post revisions verwijderd en kun je de code weer verwijderen uit je functions.php bestand. Als je de code laat staan zullen elke keer als je naar je homepage gaat alle post revisions worden verwijderd. Dat is meestal niet gewenst, want ze kunnen best handig zijn tijdens het maken of bewerken van WordPress berichten of pagina’s.

Eén reactie op “WordPress post revisions automatisch verwijderen”

  1. Black Lion schreef:

    Dak Thijs, hier had ik wat aan. Als wij (vooral in de dossiers) updates/aanpassingen doen hebben we vaak een lange rij revisies. Dankzij deze code dus 0. De ode blijft erin staan want wij werken er dagelijks aan.

Geef een reactie