WordPress Plugins zoeken en installeren

WordPress Plugins zoeken en installeren

Op onze website hebben we het vaak over WordPress plugins – we zetten dan ook graag de populairste plugins voor je op een rijtje. Maar wat houdt het zoeken en installeren van deze plugins nou eigenlijk effectief in? Daarom zetten we graag de stappen die je moet volgen voor het zoeken en installeren van plugins voor je op een rijtje.

Wat is een plugin?

Een WordPress plugin is eigenlijk niet veel meer dan een stukje PHP dat ervoor zorgt dat een bepaalde functionaliteit wordt toegevoegd aan je WordPress installatie. Dit kan binnen je dashboard zijn, maar ook puur op je eigen website of aan de achterkant van je website (alleen in de code). Met plugins kun je eenvoudig de functionalteit van je website uitbreiden.

Plugins zoeken en vinden

Plugins zijn vrij gemakkelijk op te zoeken via je eigen WordPress dashboard. Je gaat naar je administrator omgeving, klikt op ‘plugins’ en vervolgens op ‘add new’ of ‘nieuwe plugin’. Vervolgens kun je eenvoudig zoeken door de lijst met beschikbare plugins. Ook kun je bladeren door de officiële ‘WordPress Plugins Directory’.

WordPress plugins zoeken

Plugins installeren

Zodra je eenmaal een plugin hebt gevonden via je dashboard, dan kun je deze op vrij eenvoudige wijze installeren in je WordPress installatie. Je klikt op ‘Details’ bij de plugin die je hebt gevonden en klikt vervolgens op ‘Install now’. Er zal een popup verschijnen die je vraagt om bevestiging. Als het de eerste keer is dat je een plugin installeert, dan is het mogelijk dat je WordPress website om de FTP inloggegevens van je server vraagt. Vervolgens klik je op ‘Proceed’ om verder te gaan met de installatie. Als de installatie daarna succesvol is verlopen, dan kun je op ‘Activate plugin’ klikken om de plugin te activeren en in werking te zien. Wil je dit niet, dan kun je op ‘Return to Plugin installer’ klikken om terug te gaan naar het overzichtsscherm. Zo eenvoudig is het installeren van WordPress plugins!

WordPress plugins installeren

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.