WordPress overweegt ondersteuning voor IE11 te laten vallen

WordPress overweegt ondersteuning voor IE11 te laten vallen

In een voorstel op WordPress.org wordt besproken wat de gevolgen zouden zijn als WordPress zou besluiten om ondersteuning voor IE11 te laten vallen. Het aantal WordPress gebruikers dat gebruik maakt van Internet Explorer 11 ligt namelijk onder de 1%. 

Percentage IE11 gebruikers

Contributor Héctor Prieto verwees naar de statistieken van drie verschillende bronnen, die het percentage WordPress gebruikers op IE11 aangeven:

0.71% volgens StatCounter’s GlobalStats

1.2% volgens W3 Counter

0.46% volgens WordPress.com

Zou je uitgaan van het gemiddelde, dan blijft het percentage IE 11 gebruikers onder de 1%.

Zorgvuldige afweging

De cijfers die in het voorstel genoemd worden zijn vergelijkbaar met de cijfers die gebruikt werden in 2017, toen WordPress 4.8 ondersteuning voor Internet Explorer versie 8, 9 en 10 liet vallen. Er gaat altijd een zorgvuldige overweging vooraf aan dit soort beslissingen; WordPress heeft immers een marktaandeel van ruim 40%, wat betekent dat het zelfs bij hele lage percentages nog altijd om een aanzienlijk aantal gebruikers gaat.

Wanneer men deze statistieken in de context van WordPress bekijkt, is het volgens Prieto is het belangrijk om in gedachten te houden “deze percentage tienduizenden (zo niet honderdduizenden) gebruikers vertegenwoordigen, die mogelijk achterblijven als we ondersteuning voor IE11 laten vallen.”

De meeste mensen die nog van IE11 gebruik maken doen dit vanwege redenen buiten hun macht zijn. Ze hebben wellicht niet de mogelijkheid om een alternatieve browser te downloaden. Dit komt vaak voor bij mensen die werkzaam zijn bij grote organisaties in sectoren zoals het bankwezen, de overheid en het onderwijs. 

Waarom ondersteuning voor IE11 laten vallen?

Dus waarom überhaupt ondersteuning voor IE11 en oudere browsers laten vallen? Wel, minder browser support resulteert in kleinere scripts, minder onderhoudswerk en korte bouwtijden. En kleinere downloads zouden een positieve impact hebben op alle gebruikers, met name die op tragere netwerken en computers zitten. Kortom: ondersteuning voor IE11 laten vallen verbetert de performance voor de overgrote meerderheid van WordPress gebruikers.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.