De beste WordPress marketing tips voor 2020 (deel 2)

De beste WordPress marketing tips voor 2020 (deel 2)

Gisteren deelden we al een aantal van de beste WordPress marketing tips voor 2020. Vandaag voegen we er daar nog een aantal aan toe. Zo zorg je dat jij dit jaar echt on top of your game bent!

De beste WordPress Marketing Tips voor 2020

#6. Check automatisch op dode links

Dode links zijn niet alleen vervelend voor je bezoekers, maar kunnen ook een negatieve impact hebben op je SEO-score. Afhankelijk van hoe groot je website is kan het echter een behoorlijk tijdrovend proces zijn om handmatig te controleren of al je linkjes nog werken. Gelukkig zijn er ook plugins zoals Broken Link Checker die dit proces kunnen vereenvoudigen. Je krijgt bijvoorbeeld automatisch een melding als de plugin een dode link identificeert.

#7. Zorg dat je snel landingspagina’s kunt opzetten…

Voor het promoten van (nieuwe) diensten en produceren is het slim om een landingspagina campagne op te zetten. Er zijn tal van tools die je daarbij kunnen helpen, zoals PageBuilder by SiteOrigin. Deze gratis plugin is uitgerust met een drag & drop interface en kant-en-klare landingspagina templates, zodat je binnen no time een campagne hebt opgezet. Zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven.

#8. …en voer A/B tests uit op je landingspagina’s

De reden dat veel mensen A/B tests op landingspagina’s vermijden is omdat het behoorlijk tijdrovend kan zijn. Je moet landingspagina’s met verschillende designs en content aanmaken en deze gedurende enkele weken of maanden testen om te bekijken welke variant het beste aanslaat bij je doelgroep. A/B tests kunnen soms echter zeer nuttige informatie verstrekken die je met alleen analytics niet kunt verkrijgen, dus het is wel aan te raden om ermee aan de slag te gaan. Je kunt A/B tests op landingspagina’s vergemakkelijken met een WordPress plugin zoals Nelio AB Testing. Een van de mooie dingen aan deze plugin is dat hij ‘heat maps’ genereert zodat je een visuele weergave hebt van welke elementen goed werken en waar er ruimte is voor verbetering.

#9. A/B test ook je blogtitels

A/B tests kunnen je ook helpen om betere blogtitels te schrijven. En dat is belangrijk, want je blogtitels bepalen of bezoekers verder lezen of je site wegklikken. Ook voor het uitvoeren van A/B tests op blogtitels kun je een plugin gebruiken. De Title Experiments plugin voegt een extra veld toe aan je blogpost titels, zodat je alternatieve titels kunt invoeren voor andere bezoekers. Op die manier kun je gemakkelijk bepalen welke titel het beste werkt en zorgt voor hogere click-through percentages.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.