Wordpress lanceert desktop app voor Mac

WordPress lanceert desktop app voor Mac

Eindelijk is het zover: WordPress lanceerde deze maand een officiële desktop app voor op Mac-computers. Techwebsite W3Techs verkondigde eerder dat ons favoriete contentmanagementsysteem (cms) op een kwart van alle websites draait. Daarom is de toevoeging van een desktop app voor Apple een logische stap om de gebruikerservaring te vergroten. Ook wordt hiermee de strijd aangegaan met de populaire app Blogo.

WordPress lanceert desktop app voor Mac

Gebruikers konden al lange tijd uit de voeten met de applicatie voor op iPhone en Android. Met de komst van de desktop app wordt het voor Apple-gebruikers nog makkelijker om werkelijk óveral en op elk apparaat te bloggen. Het nadeel van de telefoonapplicatie is dat je thema’s niet kunt aanpassen en het toevoegen van menu’s is ook niet mogelijk. De app voor op je bureaublad kent wel degelijk meer functies.

Naadloze ervaring

Volgens WordPress vergroot de desktop app de focus van de gebruiker. Er zijn namelijk geen andere browser-tabbladen om je af te leiden. “Bouw je website overal en op welke manier voor jou het beste werkt om succesvol werk te leveren,” aldus WordPress. De app draait op dezelfde technologie als WordPress.com, voor een naadloze ervaring voor publiceren en surfen, of je nu via een browser, de mobiele app of de desktop app toegang hebt.

Lezer-tabblad en Ontdek-pagina

Naast bloggen is het in de app ook mogelijk om websites van anderen te volgen. Via het Lezer-tabblad krijg je een volledige feed van alle blogs die je volgt. Dit sluit aan op de tijdlijnen van populaire apps als Instagram en Facebook. Ben je op zoek naar een artikel? Gebruik dan de Ontdek-pagina. Hier staan previews van artikelen, die je na een simpele klik direct binnen de app kunt lezen. De artikelen worden gevonden op basis van toegevoegde tags. Daarom is het aanbevolen om ook bij je eigen berichten gebruik te maken van relevante tags. Zo vergroot je op simpele wijze het bereik van je website!

De desktop app voor Mac is te vinden via de website van WordPress.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.