Zo kun je alle WordPress e-mails uitschakelen

Zo kun je alle WordPress e-mails uitschakelen

Je WordPress site verstuurt allerlei e-mails. Er zijn manieren waarop je individuele soorten e-mails in WordPress kunt uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan e-mails voor de registratie van nieuwe gebruikers. Maar het is ook mogelijk om alle WordPress e-mails uit te schakelen. Hieronder beschrijven we hoe je heel eenvoudig alle WordPress e-mails kunt uitschakelen.

Wat voor e-mails verstuurt WordPress allemaal via mijn site?

Welke e-mails WordPress via je site verstuurd, is afhankelijk van de features en plugins die je hebt. Je kunt denken aan e-mails:

  • Ter bevestiging van de registratie van nieuwe gebruikers
  • Ter bevestiging van het inschrijven voor je nieuwsbrief
  • Ter bevestiging van een aankoop in je webwinkel (eCommerce)
  • Voor het resetten van een wachtwoord of gebruikersnaam

Alle WordPress e-mails uitschakelen

Om ervoor te zorgen dat je WordPress site geen e-mails meer kan versturen, kun je gebruik maken van de toepasselijk genaamde Disable Emails plugin. Dit is mijn favoriete plugin type: je hoeft hem alleen maar te installeren en te activeren. Hij werkt meteen, er is geen menu met instellingen en je hoeft niets te configureren. Zodra de Disable Emails plugin geactiveerd is, worden alle e-mails die WordPress vanaf jouw site verstuurd geblokkeerd.

Welke e-mails worden geblokkeerd?

Alle e-mails die vanaf jouw WordPress site worden verstuurd, worden geblokkeerd. Dat is inclusief de e-mails die je bezoekers normaal gesproken zouden ontvangen wanneer ze zich bij je website registreren, en eventuele e-mails van de plugins die je op je site hebt geïnstalleerd. De enige e-mails die de Disable Emails plugin niet blokkeert, zijn de e-mails die jij (de admin) ontvangt.

Tot slot

De Disable Emails plugin kan erg handig zijn. Zo zou je hem bijvoorbeeld kunnen installeren op de testversie van je WordPress site; je kunt dan niet per ongeluk e-mails versturen vanaf een site die nog niet af is. Het kunnen uitschakelen van WordPress e-mails zou een handige feature zijn om aan de WordPress core toe te voegen. Maar tot die tijd kun je gewoon de Disable Emails plugin gebruiken!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.