Zo maak je je WordPress blog privé

Zo maak je je WordPress blog privé

Als je normaal gesproken een nieuw blogbericht publiceert, wil je dat iedereen die je WordPress website bezoekt dat kan zien. Sterker nog, je wil dat het blogbericht door zoveel mensen gevonden en gelezen wordt. Er zijn echter situaties waarin je bepaalde blogberichten liever privé wilt houden, en alleen voor specifieke gebruikers toegankelijk wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan een blog met trouwfoto’s of babyfoto’s, een reisblog met persoonlijke foto’s, of een educatieve website met tutorials die alleen voor geregistreerde gebruikers beschikbaar zijn. Wat de reden ook is, het is prima mogelijk om je WordPress blog privé te maken. Hieronder lees je hoe je dat kunt doen!

WordPress instellingen configureren om je WordPress blog privé te maken

Als je alleen individuele blogberichten privé wilt maken, dan kun je dat met de ingebouwde WordPress instellingen doen:

Maak een nieuw blogbericht aan of open een reeds aangemaakt concept. In de meta box aan de linkerkant van de pagina zie je de optie ‘Zichtbaarheid‘. Klik op ‘Bewerken’. Je kunt nu kiezen uit 3 opties.

  • Openbaar: Kies je ervoor om je blogbericht openbaar te zetten, dan kan iedereen het lezen.
  • Beschermen met een wachtwoord: Wil je je blogbericht beschermen met een wachtwoord, dan kun je direct een wachtwoord invoeren. Dit wachtwoord kun je dan doorgeven aan degenen die je blogbericht mogen lezen.
  • Privé: Als je je wachtwoord op ‘Privé’ zet, dan kunnen alleen beheerders en redacteurs die op je site zijn ingelogd het blogbericht bekijken. Als jij de enige gebruiker bent dan hoef je je hier niet druk om te maken. Maar als je andere gebruikers hebt of krijgt moet je erop letten dat zij de juiste rol toegewezen krijgen.

Vergeet niet om op de ‘Update’ of ‘Publiceren’ knop te klikken.

Tot slot

Er zijn nog meer manieren om je WordPress blog privé te maken. Voor wie behoefte heeft aan meer flexibiliteit maar daar niet voor wil betalen, is gratis My Private Site plugin is een aanrader. Ben je wel bereid om wat geld uit te geven, dan zou ik voor SeedProd gaan. Dit is een complete page builder waar die ook nog allerlei andere handige features biedt. Wil je het echt professioneel aanpakken, dan kun je nog overwegen om een lidmaatschapswebsite te maken met behulp van de MemberPress plugin.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.