WordPress 6.0.3 security update

WordPress 6.0.3 security update

WordPress 6.0.3 is nu beschikbaar om te downloaden. Omdat het een short-cycle release met security patches betreft, raden we aan om je WordPress website(s) zo snel mogelijk te updaten.

Security update

WordPress 6.0.3 is een update die geen nieuwe features toevoegt, maar wel essentieel is om de veiligheid van je WordPress website te waarborgen. De nieuwe versie bevat 16 fixes voor verschillende veiligheidsproblemen. Zo is er een bug in wp-mail.php die het e-mailadres van de afzender vrijgeeft, en is er sprake van data exposure via het REST Terms/Tags Endpoint.

WordPress 6.0.3 installeren

WordPress websites waar automatische updates ingeschakeld staan, zijn al begonnen met updaten. Moet jouw website handmatig geüpdatet worden? Dan raden we je uit veiligheidsoverwegingen aan om dit zo snel mogelijk te doen. Dit kan door de nieuwste versie te downloaden vanaf WordPress.org. Maar je kunt ook op je WordPress dashboard inloggen en naar Updates navigeren. Daar kun je vervolgens op Nu updaten klikken. Zoals altijd raden we aan om voorafgaand aan het updaten eerst een volledige backup van je WordPress website te maken, voor het geval er iets mis gaat.

Meer weten over deze WordPress update?

Wil je meer informatie over de security fixes in deze update? Bekijk dan de release post op make.wordpress.org. De volgende grote WordPress update zal WordPress 6.1 zijn, waarvan de officiële release gepland staat voor 1 november 2022.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.