WooCommerce vs Woo Express | WP Handleiding

WooCommerce vs Woo Express

Wanneer we het hebben over ecommerce en WordPress, dan denk je waarschijnlijk aan WooCommerce. Wat nog niet iedereen weet is dat er ook een alternatief voor kleine tot middelgrote webwinkels bestaat. Woo Express is nog relatief nieuw, maar wint snel aan populariteit. Wat zijn nu de verschillen tussen WooCommerce en Woo Express? En welke optie is de beste keuze voor jouw webshop?

WooCommerce vs Woo Express

Wat is WooCommerce?

Het in 2011 gelanceerde WooCommerce is met meer dan 5 miljoen actieve installaties de meest populaire plugin om WordPress websites in volwaardige webwinkels te veranderen (lees ook: 5 redenen waarom WooCommerce het grootste eCommerce marktaandeel heeft). Er zijn vele WooCommerce extensies beschikbaar (zowel gratis als premium) om de functionaliteiten van je WooCommerce shop uit te breiden.

Wat is Woo Express?

Woo Express is de hosted versie van WooCommerce. Dit in 2023 gelanceerde platform is gebouwd op het WooCommerce framework en biedt alles wat je nodig hebt om een webwinkel te runnen. Alle standaard functionaliteiten, zoals hosting en SSL, zijn al ingebouwd.

WooCommerce vs Woo Express: features en kosten

Wat betreft de kosten: de WooCommerce plugin is gratis te downloaden, en je kunt ervoor kiezen om gratis WooCommerce extensies te gebruiken. Je hebt natuurlijk nog wel een domeinnaam en hosting nodig – de kosten daarvan zijn afhankelijk van je hosting provider en welk hosting pakket je kiest. Voor Woo Express zijn momenteel twee abonnementen beschikbaar: Essential en Performance. Het Essential abonnement kost $39 per maand (of $25 per maand als je voor jaarlijkse facturatie kiest). Je kunt het 14 dagen gratis uitproberen, en als je tevreden bent kunt je upgraden naar een abonnement. Woo Express lijkt dus duurder, echter heb je hiermee niet de kosten van een domeinnaam en hosting. Een Woo Express Essential abonnement is namelijk inclusief:

 • Een hosted WooCommerce shop met een gratis domeinnaam
 • 50GB opslagruimte voor afbeeldingen en andere media
 • Geintegreerde betalingsmogelijkheden
 • Essentiele features op het gebied van o.a. verzendingen en productbeheer
 • De Woo Mobile app
 • Automatische backups
 • Geavanceerde malware en security scans
 • Woo Express support

Welk ecommerce platform is geschikt voor mij?

Zowel WooCommerce als Woo Express laten niets te wensen over op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, design, aanpassingsmogelijkheden, extensies, payment gateways en voorraadbeheer. Als je reeds een domeinnaam, hostingpakket en WordPress website hebt, dan raden we WooCommerce aan om je site in een webwinkel te veranderen. Ook voor grote webwinkels met duizenden producten en/of productvariaties is WooCommerce zonder twijfel de beste keus. Wil je een nieuwe kleine of middelgrote webshop from scratch bouwen en liever niet nadenken over hosting, payment gateways, beveiliging en alles wat er verder bij komt kijken, dan is Woo Express een uitstekende keus. Ook als je weinig of geen technische kennis hebt, kun je met Woo Express uit de voeten; het platform is ontworpen om zonder ook maar één regel code te typen een webshop in elkaar te zetten.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.