WooCommerce gaat stoppen met registratie van Customizer opties

WooCommerce gaat stoppen met registratie van Customizer opties

WooCommerce, de meest gebruikte e-commerce plugin voor WordPress, onderneemt stappen om het Customizer menu uit de admin te krijgen voor degenen die gebruik maken van een blokthema. Het kan behoorlijk verwarrend zijn om zowel de ‘Edit site’ en ‘Customize’ links in het menu te hebben, dus heeft WooCommerce besloten om te stoppen met de registratie van Customizer opties als er een blokthema geactiveerd is. De wijziging zal van kracht worden met de release van WooCommerce 6.9, dat gepland staat voor september 2022.

Registratie van Customizer opties in WooCommerce

Voorheen was de Customizer dé manier om je website aan te passen. WooCommerce voegde, afhankelijk van het thema, vaak meerdere e-commerce specifieke instellingen aan de Customizer toe. Maar met de introductie van Full-Site Editing (FSE) en blokthema’s ontstond een nieuwe manier om websites te personaliseren, namelijk de Site Editor. Nu is het zo dat wanneer er een blokthema actief is, er twee paden zijn om de website aan te passen: ‘Edit site’ en ‘Customize’.

Dat creëert verwarring, en dus heeft WooCommerce besloten om te stoppen met de registratie van Customizer opties.

“Veranderingen voor een soepele overgang”

Het is een belangrijke wijziging voor WooCommerce ontwikkelaars die nog steeds instellingen aanpassen in het WooCommerce paneel van de Customizer. Hoewel het met de customizer_register actie mogelijk is om toch Customizer menu items te gebruiken, is het vanwege de minder dan ideale gebruikerservaring raadzaam om dit te vermijden.  

“Subpanelen of secties in het WooCommerce paneel van de Customizer zullen niet langer toegankelijk zijn omdat de Customizer links verwijderd zullen worden,” schreef WooCommerce ontwikkelaar Alba Rincón in de aankondiging. “Als je de ontwikkelaar van een thema of extensie bent en afhankelijk bent van de aanwezigheid [van deze links], zul je veranderingen moeten aanbrengen om een soepele overgang te realiseren.”

Het WooCommerce team adviseert plugin ontwikkelaars om hun producten te updaten en alle Customizer instellingen te verplaatsen naar een blok, een blokpatroon of het Globale Stijlen menu.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.